woensdag, 28 september 2016 17:14

Korenfestival zoekt koren!

Houten telt ongeveer 20 koren, een groot aantal voor een middelgrote gemeente. Dit aantal koren leent zich uitstekend voor een festival. In 2011 en 2014 werd daarom een Korenfestival georganiseerd. Het programma bestond uit workshops een presentaties voor publiek. Daarbij was het voor de deelnemende koren van belang dat zij andere koren konden zien optreden.

Het kijken en luisteren naar de diversiteit en kwaliteit van andere koren biedt een koor de gelegenheid hun eigen ontwikkeling te toetsen.

Korenfestival zondag 19 maart 2017

Deze twee edities van het Korenfestival waren een succes. Daarom zet stichting Aan de Slinger een traditie in: om de drie jaar een Korenfestival in Houten! De aankomende editie vindt plaats zondag 19 maart 2017 in Theater Aan de Slinger.  We zullen het programma zo samenstellen dat er diverse workshops gevolgd kunnen worden. Daarnaast zijn er podiumoptredens en is het mogelijk om een juryrapport te ontvangen.

Aanmelden

De kosten om mee te doen aan het Korenfestival bedragen € 150,- per koor Hiervan krijgt het koor de gehele dag toegang tot de podiumoptredens en kan ieder koorlid meedoen aan een workshop.  Stichting Aan de Slinger zal daarnaast een aantal fondsen aanschrijven om de hele organisatie van het Korenfestival te kunnen realiseren.

Koren die graag willen optreden voor een jury en hiervan een rapport willen ontvangen betalen hiervoor € 25,-. De jury bestaat uit een deskundig panel op het gebied van koorzang. Uw koor kan kiezen voor een inhoudelijk juryrapport met opbouwende feedback.  Het juryrapport ontvangt u aan het eind van de dag en is uitsluitend voor uw eigen koor bestemd.

Geef uw koor op voor 1 december 2016 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie via cultuurmakelaar Bea Nederhoff via 06-46161917 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.