woensdag, 26 oktober 2016 10:10

Gemeente Houten nieuwe eigenaar Fort Honswijk

Gemeente Houten nieuwe eigenaar Fort Honswijk foto's: Peter de Vlieger

Op 26 oktober 2016 is de gemeente Houten de nieuwe eigenaar geworden van Fort Honswijk. De officiële overdracht van het Rijk naar de gemeente vond op die dag plaats. De betrokken organisaties, omwonenden en ondernemers uit de omgeving waren uitgenodigd om bij de sleuteloverdracht aanwezig te zijn.

Eerst werd de rijksvlag gestreken door Peter Kusse, Manager bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, waarna door wethouder Herman Geerdes de Houtense gemeentevlag in top werd gehesen. De gemeente Houten ontving tenslotte van het Rijk de oorspronkelijke sleutel van het poortgebouw van Fort Honswijk waarmee Herman Geerdes de poort van het fort kon openen.


Fort Honswijk is een uniek onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gemeente Houten wil  dit icoon een nieuwe functie geven, zodat het weer bruikbaar en toegankelijk is voor ondernemers en bezoekers. De gemeente is nu op zoek naar een kwartiermaker die de uitdaging aangaat om Fort Honswijk op de kaart te zetten. De ambitie is om in 2017 de eerste ondernemers te verwelkomen op het fort.

honswijk_02a.jpghonswijk_03a.jpghonswijk_04a.jpghonswijk_05a.jpghonswijk_06a.jpghonswijk_07a.jpghonswijk_08a.jpghonswijk_09a.jpg