woensdag, 02 november 2016 15:29

IKH onderneemt innoverend en duurzaam

Donderdag 27 oktober is door bedrijvenvereniging IKH een inspirerend evenement op het gebied van innovatief en duurzaam ondernemen georganiseerd. Met zo’n 70 deelnemers en bezoekers van bedrijven uit de hele regio trok deze middag veel aandacht. Op het beursplein was de variëteit van deelnemende bedrijven zeer interessant: van elektrische (vracht) auto’s en laadpalen via zonnepanelen naar gevel- en vloerbedekking en gezond leven op de werkvloer..

Michiel van Liere gaf de aftrap voor Do Challenge 2.0 en riep ondernemers in Houten op deel te nemen. De gemeente Houten stelt de licentie voor de duurzaamheidsmonitor gratis beschikbaar. Meer info op www.do-challenge.nl

Daarna gaf Marije Klomp namens MVO Nederland een uiteenzetting over het belang van duurzaam werken in de toekomst en hoe MVO Nederland daarbij kan helpen.

Keynote spreker Coen van Oostrom van OVG Real Estate gaf een inspirerend verhaal over hoe duurzaam bouwen en ondernemen geld op kan leveren voor iedereen. Het gaat niet alleen over duurzame materialen en een terugverdientijd van bijvoorbeeld zonnepanelen of windmolens, maar ook over technologie en smartbuildings. De uitdaging zit niet alleen in nieuwbouw, maar in energiebeheersing in de bestaande woningen en gebouwen.