dinsdag, 08 november 2016 13:20

Schoolontbijt op het gemeentehuis

Schoolontbijt op het gemeentehuis foto's: Peter de Vlieger

Op 8 november 2016 waren de leerlingen van groepen acht van basisschool Aventurijn utgenodigd voor een ontbijt op het gemeentehuis met de burgemeester en de wethouders. Het ontbijt werd georganiseerd in het kader van het Nationaal Schoolontbijt.

Wethouder Geerdes, van Liere en Rensen en burgemeester De Jong zaten in het restaurant van het gemeentehuis aan tafel bij de kinderen. Tijdens het eten werden aan de collegeleden allerlei vragen gesteld en ook de wethouders en burgemeester wilde van alles weten van de kinderen. Vier leerlingen gaven een presentatie over hun school. Omdat ze al vanaf groep 1 Engels leren, deden ze deze presentatie in het Engels.

De gemeente betaalde symbolisch voor het ontbijt met een donatie voor Jantje Beton, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. De burgemeester overhandigde een cheque van 150 euro voor dit goede doel aan één van de leerlingen.

De gemeente Houten is een JOGG gemeente (Jongeren Gezond Gewicht). De dag starten met een gezond ontbijt hoort daarbij. Om dit onder de aandacht te brengen, trakteerde het college de kinderen op  vers fruit. Bovendien kregen alle kinderen een waterbidon, om gezond drinken extra aan te moedigen.

 

schoolontbijt_00a.jpgschoolontbijt_01a.jpgschoolontbijt_02a.jpgschoolontbijt_03a.jpgschoolontbijt_04a.jpgschoolontbijt_05a.jpgschoolontbijt_06a.jpgschoolontbijt_07a.jpgschoolontbijt_08a.jpgschoolontbijt_09a.jpgschoolontbijt_10a.jpgschoolontbijt_11a.jpgschoolontbijt_12a.jpg