zondag, 13 november 2016 09:43

Meet&Match

Donderdag 10 november werden er 101 matches gemaakt tijdens de Meet&Match, een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten. Bedrijfsleven, gemeente, maatschappelijke organisaties en onderwijs wisten elkaar veelvuldig te vinden.

Habion was gastheer deze middag. Al voor het evenement officieel van start gaat, zijn de meer dan zeventig bezoeker met elkaar in gesprek. Na het openingswoord van Dick Bakker, bestuurslid van het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten, kunnen de matchen gemaakt worden. Het duurt niet lang of de bel luidt voor een geslaagde match.

Het concept van Meet&Match is even simpel als doeltreffend. Mensen zoeken elkaar op, vragen kort aan elkaar wat ze nodig hebben en vertellen wat ze kunnen bieden. Is er een klik, dan wordt er een matchformulier ingevuld en gaan beide partijen naar de scheepsbel. Met het luiden van de bel wordt de match bevestigd. En dat gebeurt in anderhalf uur tijd 101 keer!

De matches zijn heel divers; van een high-tea tot een (mid)dagje klussen en van het aanbieden van een meeloopdag voor een Prokkelstage tot een beautydag voor ouderen en altijd met gesloten beurzen.

Een deel van de matches vinden plaats tijdens NLdoet, het jaarlijks vrijwilligersweekend dat in 2017 plaatsvindt op 10 en 11 maart. De overige matches vinden verspreid over het jaar plaats.