maandag, 23 januari 2017 16:59

BuitenWijs zoekt vrijwilligers

BuitenWijs is het samenwerkingsverband van de gemeente Nieuwegein, Houten, IJsselstein en Lopik op het gebied van natuur- en milieueducatie. BuitenWijs verzorgt voor alle basisscholen van de vier gemeenten lessen over natuur en duurzaamheid in én buiten de klas.

Voor de buitenlessen zoeken wij natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de eigen woonomgeving met kinderen te werken. Kennis van de natuur is niet noodzakelijk, betrokkenheid met natuur wel!

Deze buitenlessen starten in de maand april en eindigen in september of oktober. De buitenlessen worden gegeven in mooie natuurterreinen zoals

  • het Oerlemansbosje in Lopik,
  • het IJsselbos in IJsselstein,
  • de Hooge Landen in Nieuwegein en
  • Nieuw Wulven in Houten.

De vrijwilligers werken altijd in hun eigen gemeente en nooit alleen. Meestal in een tweetal of met meer mensen samen. Zij begeleiden de kinderen en ouders bij doe-opdrachten. Natuurlijk zijn er ook momenten, waarbij de vrijwilligers kunnen vertellen over hun eigen kennis en ervaringen.

Cursus buitenlessen

Tijdens de cursus leren de vrijwilligers om kinderen een onvergetelijke natuurervaring te geven.

De cursus vindt plaats op vijf ochtenden vanaf 9.15 uur tot uiterlijk 11.30 uur.

De data zijn:

  • dinsdag 7 maart,
  • woensdag 15 maart,
  • dinsdag 21 maart,
  • woensdag 29 maart en
  • dinsdag 4 april.

Deze cursus is kosteloos en de locatie is het Milieu Educatie Centrum, Geinoord 9 in Nieuwegein.

De vrijwilligers van BuitenWijs (minimaal 18 jaar) zijn enthousiaste en betrokken mensen uit Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Houten. Zowel in het voorjaar als in het najaar wordt er van elke vrijwilliger verwacht om minimaal vier lessen te begeleiden onder schooltijd van de deelnemende scholen.

BuitenWijs zorgt goed voor haar vrijwilligers. De inhoudelijke en persoonlijke begeleiding gemeenschappelijke activiteiten zoals de BuitenAcademie, mooie natuurgebieden voor de buitenactiviteiten en goede onderlinge contacten maken dat onze vrijwilligers zich positief uitlaten over hun begeleidende activiteiten bij de buitenlessen.

Meer informatie of aanmelden? Bel met Kees van Wegen op telefoonnummer 030 – 603 46 72 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.