zondag, 05 februari 2017 10:19

Redactieleden gezocht voor ‘De Kracht van Houten’

‘De Kracht van Houten’ is een informatief radioprogramma van Omroep Houten over, van, voor en door Houtenaren. De radio-uitzending vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur op de dinsdagavond en is daarna terug te luisteren via de website van de publieke omroep. Het programma richt zich op Houtense inwoners tussen de 25 en 70 jaar.

Passievolle Houtense verhalen

Het programma wil Houtense verhalen over het voetlicht brengen en de Kracht van Vrijwilligers onder de aandacht brengen. 

De gasten van het populaire radiopro-gramma komen uit alle segmenten van de Houtense bevolking. Ze kenmerken zich door een grote betrokken-heid. Met hun werk, woonplaats, hobby, zorg en aandacht voor mens, dier of natuur. Door hun vaak passievolle verhalen over het voetlicht te brengen krijgen luisteraars een goed en divers beeld van wat er in Houten leeft. Dit werkt inspirerend en draagt bij aan betere kennis van de directe woonomgeving.

De 6-hoofdige redactie kiest vooraf met elkaar onderwerpen voor het programma. Om het programma veelzijdig te houden, wisselen ze serieuze onderwerpen af met wat luchtige(re) onderdelen en muziek.

Uitzendingen kunnen teruggevonden worden op: http://omroephouten.nl/houtenfm

Vanuit  studio  Omroep Houten

De uitzending wordt gemaakt in de studio van Omroep Houten in cultuurhuis Schoneveld. In het eerste uur komen vaste items aan bod: de 'Agenda', 'De Kracht van' en 'Wat heb ik nou gehoord'. Het tweede uur is een thema-uur. Hier belicht de redactie één onderwerp vanuit diverse invalshoeken, waardoor luisteraars een breder beeld krijgen van het thema. De thema’s zijn heel uiteenlopend: variërend van onderlinge betrokkenheid in wijken, gezondheid, veiligheid, duurzaamheid, natuur, (mantel-)zorg, kerk en samenleving, inburgering tot scholen. Er zijn meestal 4 interviewblokken van circa 6 minuten met 3 à 4 gasten. Dit zijn professionals, (ervarings-) deskundigen en/of vrijwilligers. Deze komen uit het eigen netwerk of ze benaderen de redactie zelf voor of tijdens de uitzending.

Voor de technische ondersteuning is een geluidstechnicus in de studio aanwezig.

De redactieleden hebben brede belangstelling voor maatschappelijke issues in hun woonomgeving en willen een actieve bijdrage leveren om deze over het voetlicht te brengen.