dinsdag, 14 februari 2017 09:00

Samenwerken aan de mobiliteitsvisie Eiland van Schalkwijk

Doet u mee met de enquête? De komende maanden gaat de gemeente samen met bewoners, ondernemers en andere betrokkenen aan de slag met de mobiliteitsvisie voor het Eiland van Schalkwijk.

De visie moet in beeld brengen hoe we de verkeerssituatie op het Eiland kunnen verbeteren om zo ontwikkelingen mogelijk te maken.

Inwoners en ondernemers maken volop plannen voor het Eiland van Schalkwijk. Daarnaast is de gemeente Houten sinds vorig jaar eigenaar van Fort Honswijk en Lunet aan de Snel. Dat past bij de recreatieve en ruimtelijke ontwikkelingen die enkele jaren geleden in gang zijn gezet vanuit de structuurvisie Eiland van Schalkwijk. Al die initiatieven hebben ook gevolgen voor de mobiliteit op het Eiland. De infrastructuur op het Eiland is niet geschikt is om grotere hoeveelheden verkeer te verwerken. Daarom wil het gemeentebestuur nu aan de slag met een mobiliteitsvisie. De visie wordt opgesteld voor een periode van 10 jaar en is een toetsingskader voor nieuwe ontwikkelingen.

Werkateliers

Doet u mee? Er zijn vijf bijeenkomsten in Sociaal Cultureel Centrum De Wiese in Schalkwijk. De eerste is op maandag 6 maart. De andere werkateliers zijn op 27 maart, 18 april, 8 mei en 29 mei. De bijeenkomsten zijn van 19.30 uur tot 21.30 uur. De koffie staat vanaf 19.00 uur klaar.

Enquête

Als voorbereiding op de werkateliers kunt u als bewoner, belanghebbende of bezoeker van het Eiland van Schalkwijk een enquête invullen. In deze vragenlijst geeft u aan wat u vindt van de huidige situatie en wat voor u belangrijk is.

Meer informatie vindt u op de speciale projectpagina mobiliteitsvisie Eiland van Schalkwijk. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Edwin Boonstoppel, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 3304 3338.