donderdag, 07 februari 2013 08:45

Start aanleg bouwweg Stenen Poort

Maandag 11 februari is aannemer Agterberg BV gestart met de aanleg van een bouwweg vanaf de Rondweg (ter hoogte van de bushalte) naar de voormalige hockeyvelden aan de Stenen Poort. De aanleg zal ongeveer 6 tot 8 weken duren, afhankelijk van de weersomstandigheden.

De tijdelijke bouwweg bestaat uit een constructie van betonplaten. De gemeente wil de overlast voor de buurt zo klein mogelijk houden. Daarom zal alle bouwverkeer via de tijdelijke bouwweg het gebied in- en uitrijden, en niet door de wijk. Door de bouwweg kan het fiets- en voetpad in het verlengde van de Warinenpoort richting fietstunnel onder de Rondweg voorlopig niet gebruikt worden. Fietsers worden ter plekke omgeleid. Na de aanleg van de bouwweg worden de hockeyvelden gesloopt en afgevoerd. Zowel de aanleg van de bouwweg als het verwijderen van de hockeyvelden gebeurt onder toezicht van een archeoloog vanwege de archeologische status van het gebied.

Kijk op https://www.houten.nl/stenenpoort voor alle informatie over de herontwikkeling van het voormalig sportcomplex de Stenen Poort.

Read more https://www.houten.nl/nieuws/artikel/1639/