vrijdag, 31 maart 2017 06:34

FabLab Houten uitgebreid met grote lasersnijder

FabLab Houten is een digitale maakplaats, waar bezoekers met computergestuurde machines zelf voorwerpen kunnen ontwerpen en maken. Deze week is het ‘machinepark’ uitgebreid met een grote lasersnijder, waardoor er nóg meer mogelijk is.

De nieuwe lasersnijder is mede gefinancierd door Duurzaamheidsfonds Houten. Om duurzaamheid te stimuleren ontvangen gebruikers 33% korting op de huurprijs bij hergebruik van materiaal in de lasersnijder.

Digitale werkplaats voor kinderen én volwassenen

Steeds meer mensen weten het FabLab te vinden. Kinderen hebben het afgelopen jaar enthousiast het FabLab ontdekt. Maar ook volwassenen zijn van harte welkom om kennis te komen maken met de mogelijkheden en zelf aan de slag te gaan met de modernste apparaten.

Zelf iets maken klinkt ingewikkeld, maar dat is het tegenwoordig niet meer. Wie met ‘Word’ een tekst kan schrijven kan ook snel met de computerprogramma’s en machines in het FabLab leren werken.
Gepersonaliseerde en unieke cadeaus, nieuwe onderdelen, je nieuwste uitvinding, hippe sieraden: bijna alles wat je kunt bedenken kun je er ontwerpen en maken. Het FabLab beschikt onder andere over 3D-printers, lasersnijders, een vinylsnijder en een CNC frees.

Workshops en gratis open inloop

Elke woensdagmiddag houdt het FabLab gratis open inloop. Van 13.30 - 16.30 uur is iedereen welkom om zelf iets te komen maken en de machines uit te proberen, tegen materiaalkosten. FabLab Houten organiseert daarnaast workshops, verhuurt machines en maakt producten in opdracht.
FabLab Houten is een samenwerking tussen TinkerinQ en de Bibliotheek Houten en is te vinden op twee locaties: in de Bibliotheek Houten-Centrum en in de Krachtfabriek.

Meer informatie via fablabhouten.nl en via www.bibliotheeklekijssel.nl/fablab
Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom naar de open inloop.