vrijdag, 31 maart 2017 12:12

Nationale Diabetes challenge

Alle medisch centra in Houten doen mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2017. Vanuit de diverse centra starten er wandelgroepen.

Doel van de Nationale Diabetes Challenge is om zoveel mogelijk mensen met diabetes in beweging te brengen. Bewegen is een zeer effectieve en efficiënte behandeling van de ziekte.

Alleen al door te wandelen verloren deelnemers in 2016 gewicht, daalden hun bloedglucosewaardes en verbeterde hun gevoel van welbevinden. Een aantal deelnemers kwam volledig van de medicijnen af. De zorgverleners, die niet langer hun patiënten toespraken in de spreekkamer maar met hen gingen wandelen, kregen meer plezier in hun werk.

Meer informatie kunt u vinden via onderstaande link: https://www.nationalediabeteschallenge.nl

MC Leebrug - MC Schalkwijk

Vanaf donderdag 20 april a.s. zal er elke donderdag gelopen worden in Schalkwijk/Houten met de groep.

Vanuit het centrum zullen er zorgverleners meelopen, b.v. fysiotherapeut, diëtist, huisarts, etc. Er wordt vertrokken om 19.00u en we lopen telkens ca. 1 uur. Startlocatie wordt nog nader bekend gemaakt aan de deelnemers. 

Inschrijven voor deze uitdaging kan via: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/brugtrotters-mcschalkwijkleebrug-

Deze Challenge is niet enkel en alleen voor Diabetes patiënten, maar voor alle mensen die graag meer willen (gaan) bewegen. Wilt u meer informatie? er is een informatiebijeenkomst op donderdag 6 april Tijd: 19.30u (inloop 19.15u) – eindtijd ca. 20.30u Locatie: Vergaderzaal Medisch Centrum Leebrug, Sandelhout 1 3991 PZ Houten

MC Hofspoor

We beginnen met de wekelijkse wandelingen vanaf woensdag 19 april

Doet u ook mee? Lees meer informatie en meld u aan op https://www.nationalediabeteschallenge.nl/hofspoor/voorbereiding/

MC Molenzoom

We beginnen met de wekelijkse wandelingen vanaf dinsdag 18 april, 19.00 uur

Doet u ook mee? Lees meer informatie en meld u aan via https://www.nationalediabeteschallenge.nl/molentrotters-mcmolenzoom-