zondag, 14 mei 2017 13:08

Anjercollecteweek in aantocht… We komen bij u langs!

Verzamel alvast wat kleingeld, want van zondag 14 tot en met zaterdag 20 mei komen we bij u langs namens het Prins Bernhard Cultuurfonds. Onder de naam ‘Anjeractie’ collecteren dit jaar in de gemeente Houten de leden uit 8 verenigingen/ organisaties die bereid zijn om geld op te halen voor hun vereniging én voor een bijdrage aan het Cultuurfonds Houten.

Dit geld zal dus ten goede komen aan cultuur en natuur in uw regio.

De deelnemende verenigingen/ organisaties zijn:
fanfarecorps St. Caecilia uit Schalkwijk
Theaterkoor Houten
Gospelkoor Together
Zangkoor The Red Flowers
Houtens Kamerkoor Rondo
Theater aan de Slinger
Stichting Kunst om de Hoek
Jongerenkoor YES

Over de Anjeractie

Het Prins Bernhard Cultuurfonds zamelt sinds 1946 jaarlijks actief geld in met de Anjeractie. Dit is het derde jaar dat de collecte grootser is opgezet in Houten in de gemeente Houten, dan voorheen. Vorig jaar is het gelukt om in totaal ruim vierduizend euro op te halen. Waarvan de ene helft naar de clubkas ging en en de andere naar het Cultuurfonds Houten. Natuurlijk is het de uitdaging de opbrengst van vorig jaar te overtreffen.

Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie kan het Cultuurfonds Houten jaarlijks ruim 20 projecten ondersteunen. Zo ondersteunt het Cultuurfonds in uw regio bijvoorbeeld de Cultuurnacht, Gluren bij de Buren, verschillende dans- muziek- en theatervoorstellingen, maar ook tentoonstellingen, educatieprojecten of restauratie van monumenten. Meer informatie over de Anjeractie vindt u op www.cultuurfonds.nl/geven/anjeractie