zondag, 14 mei 2017 14:02

Vervoersbedrijf Noot neemt leerlingenvervoer Houten over

Vanaf komend schooljaar neemt vervoersbedrijf Noot het leerlingenvervoer in Houten over. Aanstaande maandag neemt Noot vooruitlopend hierop al het vervoeren van 20 Houtense leerlingen over van vervoerder Besseling. Huidig aanbieder De Vier Gewesten (DVG) kondigde deze week aan dat Besseling vanaf maandag 15 mei wordt vervangen door een andere vervoerder.

Wethouder Herman Geerdes: “Noot uit Ede is een professioneel en betrouwbaar bedrijf, dat goede kwaliteit biedt en veel ervaring heeft in het leerlingenvervoer. Ouders en leerlingen die ervaring hebben met Noot in andere plaatsen zijn heel tevreden over het leerlingenvervoer. Wij zijn dan ook heel blij met Noot als nieuwe vervoerder.”

Kwaliteit boven prijs

Bij de aanbesteding van een nieuwe vervoerder was de kwaliteit leidend, boven de prijs. Daarnaast heeft Houten ervoor gekozen om de regie in eigen hand te houden en geen regionale aanbesteding te doen. Wethouder Geerdes: “Met deze wijzigingen verwachten we in het nieuwe schooljaar voor iedereen kwalitatief goed en betrouwbaar leerlingenvervoer aan te kunnen bieden in de gemeente Houten. Door lokaal in plaats van regionaal aan te besteden, kunnen de Houtense leerlingen nu ook rechtstreeks vanuit Houten naar school gebracht worden.”

Vervanging Besseling

De huidige aanbieder De Vier Gewesten liet deze week weten dat het leerlingenvervoer van onderaannemer Besseling vanaf aanstaande maandag wordt overgenomen door een andere vervoerder. Dat betekent dat leerlingen vlak voor de zomervakantie met een nieuwe vervoerder te maken krijgen. Direct na de zomervakantie is er weer een wisseling, als Noot het taxivervoer overneemt. Twee wisselingen in korte tijd vindt de gemeente Houten niet wenselijk. Daarom is Noot gevraagd om het vervoer van 20 Houtense leerlingen vervroegd over te nemen. Noot kan en wil aan dit verzoek voldoen. De gemeente heeft de ouders en/of verzorgers van deze leerlingen persoonlijk geïnformeerd over deze ontwikkelingen. Noot neemt zoveel mogelijk de huidige chauffeurs en ritten over, als ouders en leerlingen daar tevreden over zijn.