woensdag, 06 februari 2013 07:47

Sportgala Houten 2012

Op maandagavond 4 februari 2013 vond in Theater aan de Slinger het 2e Sportgala Houten plaats. Tijdens een variërende avond, waar kampioenen gehuldigd werden en het eerste Sportplaza plaatsvond, gingen sporters, teams, verenigingen en vrijwilligers aan de haal gingen met prachtige prijzen. 

De avond begon met de huldiging van 300 kampioenen van diverse sportverenigingen uit Houten door Wethouder Sport Herman Geerdes. Vervolgens vond de aftrap plaats van het eerste Sportplaza. Acht bedrijven konden laten zijn wat zij sportverenigingen kunnen bieden en waar verenigingen op hun beurt in contact zijn gekomen met eventueel nieuwe sponsoren. Een avond waaruit wellicht nieuwe samenwerkingen zullen voortkomen.  

Waar iedereen natuurlijk op zat te wachten was de uitreiking van de Sportprijzen 2012. Na een spectaculaire opening door Bigband Houten en Stardance was het woord aan presentator Rob Brouwer. Met speciaal welkom aan de Wethouders, de Jury van het Sportgala en natuurlijk de genomineerden, kon de avond van start gaan met de uitreiking van de Sportvrijwilliger Houten 2012. Drie mannen, in verschillende leeftijden waren ditmaal vertegenwoordigd, maar uiteindelijk ging Fabian Middelweerd aan de haal met deze prijs. Hij is een top voorbeeld van jeugdige vrijwilliger die al zijn vrije tijd in de vereniging steekt. Hij heeft er bijna een dagtaak aan. Fabian mag zijn prijs gaan verzilveren bij Bosmanletters & Reclame te Bunnik.  

Vervolgens was het woord aan het Onze Lieve Vrouw Broederschap voor de uitreiking van het Sporttalent Houten 2012. Zeilster Lotte de Groot ging er met de prijs vandoor. Met een Belofte status van de nationale sportbond op zak en de drive om zichzelf te blijven verbeteren verdiend Lotte deze Prijs. Zij ontvang een bedrag van €1200,- te besteden aan haar sport. Voor Taurus volleybalster Evie de Graaf was er de aanmoedigingsprijs. Na een jaar vol tegenslagen is Evie de Graaf weer hard op de weg terug en besteedt al haar (vrije) tijd aan volleybal om tot de beste van Nederland te horen. De jury zou willen dat meer talenten iets terug doen voor hun sport. Het geven van training aan jongere spelers en daarbij iets bijdragen aan de ontwikkeling van andere sporters bewonderd de jury dan ook zeer. 

Wethouder Sport Herman Geerdes, die eerder de kampioenen van Houten huldigde, reikte de prijs voor Sportvereniging Houten 2012 uit. Nadat HV Houten zich het afgelopen jaar Sportvereniging van 2011 mocht noemen, werd het dit jaar HC Houten, een vereniging die zich in de volle breedte maatschappelijk inzet voor de Houtense samenleving. De vereniging is financieel gezond, maatschappelijk betrokken en ambitieus. Voor de pauze ontvingen vervolgens HC Houten en HSV Houten Dragons een ondersteuningsbijdrage van de Rotary Club Houten Castellum voor de opzet van G-sport binnen hun vereniging. De Rotary Club Houten Castellum wil dit jaar verenigingen ondersteunen met de ontwikkeling en continuering van de G-sport binnen Houten. Door deze twee verenigingen alvast in het zonnetje te zetten hoop de Rotary Club zo andere verenigingen aan te sporen G-Sport binnen de club (nieuw) leven in te blazen.  

Na een prachtig intermezzo van Stardance onder leiding van Christel van der Gun, waarin diverse sporten terug te zien waren, waren de genomineerde Sportploegen aan de beurt. Professioneel baanwielrenner Arno van der Zwet, hij greep net naast een Olympische kwalificatie voor Londen, zette de zaal in Theater aan de Slinger aan het denken dat wanneer je iets wilt bereiken, je absoluut niet mag opgeven. Na zijn mooie woorden mocht hij de prachtige bokaal overhandigen aan het ballroom danspaar Eric & Charlotte Voorn die zich dit jaar Sportploeg Houten 2012 mogen noemen. Team Voorn staat al een geruim aantal jaar aan de internationale top van het ballroomdansen. In deze ploeg zit topsport, continuïteit maar bovenal internationale allure. Houten mag trots zijn wanneer zulke kampioenen in je stad hebt wonen! Zowel de Sportvereniging -als de Sportploeg Houten 2012 mag zijn prijs verzilveren bij Equip5. 

De uitreiking werd afgesloten met de twee individuele sportprijzen. Tessa Veldhuis ontving uit handen van sponsor Saskia van der Waal van Podotherapie Houten de mooie cheque ter waarde van €300,- te besteden aan haar sport. Een Sportvrouw Houten 2012 van formaat die nog fulltime met haar sport bezig is om maar het Nederlands Team Rugby 7’s de Olympische Spelen van Rio de Janeiro te halen. Ayoub Bouhtala werd Sportman Houten 2012, een prachtige prestatie door deze sporters die op een niveau gekomen is dat hij door kan breken en uit kan groeien tot een groot sporter. Hij is een positief rolmodel voor de sport een grote belofte voor de toekomst. Ook Ayoub ontving uit handen van Damian Murphy van Fysioworkshop Houten een prachtige cheque die hij naar eigen invulling mag besteden aan zijn sport.  

Iedereen ging vervolgens naar huis met een goed gevulde goodiebag, mogelijk gemaakt door onder andere de grote en kleine sponsoren van het Sportgala Houten. Een avond waarin iedereen een winnaar is. Alle kampioenen en genomineerden hebben afgelopen jaar prachtige prestaties neergezet, waarvan een aantal sporters dit goede jaar met een prachtige prijs hebben weten af te sluiten! Speciale dank gaat uit naar de sponsoren, maar ook naar Romario Riethof, die van alle genomineerden prachtige filmpjes heeft gemaakt, waarvan iedereen onder de indruk was.

 Lees meer http://www.sportpunthouten.nl/component/content/article/23-algemeen/343-verslag-sportgala-houten