vrijdag, 02 juni 2017 13:12

Opbrengst Anjeractie 2017 van het Cultuurfonds in Houten

Van 14 tot en met 20 mei is er binnen de gemeente Houten door 7 verschillende verenigingen en stichtingen gecollecteerd voor de Anjeractie. De Anjeractie is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds dat al ruim 70 jaar Cultuur en Natuurbehoud in Nederland stimuleert door middel van o.a. financiële bijdragen. 

De volgende 8 organisaties hebben gecollecteerd en een totaalbedrag opgehaald van €3.749,70,-

  • Jongerenkoor YES
  • Fanfarekorps St. Caecilia, Schalkwijk
  • Theaterkoor Houten
  • Houtens Kamerkoor Rondo
  • Stichting Kunst om de Hoek
  • Gospelkoor Together
  • Theater aan de Slinger

Met de helft van de opbrengst kunnen de verenigingen en stichtingen hun doelstellingen bekostigen en hun organisatie draaiende houden. Voor hen is het niet altijd even gemakkelijk om de begroting rond te krijgen en zijn zij afhankelijk van contributies en donaties.

De andere helft van de opbrengst gaat naar het Cultuurfonds Houten. Dit fonds is bedoeld voor culturele initiatieven met bijvoorbeeld hun muziek-, dans- of theaterproducties, tentoonstellingen, festivals of een project als Gluren bij de Buren of De Cultuurnacht. Elke euro komt dus ten goede aan cultuur in uw regio.

Met dank aan alle collectanten en gulle gevers! Wij zijn trots op deze mooie opbrengst! En hopen dit volgend jaar natuurlijk te overtreffen.

Draagt u ook een warm hart toe aan cultuur in uw regio? En wilt u particulier of bedrijfsmatig met een gift, nalatenschap of andere manier bijdragen? Neem contact op met het Prins Bernhard Cultuurfonds Houten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Volg ook alle culturele activiteiten van Cultuurfonds Houten door onze Facebookpagina te liken.