woensdag, 07 juni 2017 11:28

Burgemeester sluit growshop Peppelkade

 

Burgemeester Wouter de Jong sluit een pand aan de Peppelkade in Houten. In het bedrijfsgebouw zat een growshop. Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) kan de burgemeester een pand voor minimaal drie maanden sluiten als de openbare orde en veiligheid worden aangetast.

'Wij doen er alles aan om drugshandel en georganiseerde en ondermijnende criminaliteit te weren', aldus burgemeester De Jong. 'Door het pand te sluiten, halen we het uit het criminele circuit en wordt de openbare orde hersteld. Verder geven we met sluiting een signaal af aan eigenaren van bedrijfspanden. Zij moeten goed beseffen wie hun huurders zijn en wat er in hun pand gebeurt.'

Aanleiding voor de sluiting is een integrale controle, eerder deze week in het pand. Dat was een gezamenlijke actie van de gemeente met de politie, brandweer, Belastingdienst en Stedin.

Bij de controle zijn twee personen aangehouden. Ook zijn goederen in beslag genomen waaronder twee personenauto’s (foto).

De controle volgde op aanwijzingen dat het bedrijf betrokken zou zijn bij grootschalige en bedrijfsmatige hennepteelt. Politie en OM hebben de zaak in onderzoek.