zondag, 11 juni 2017 14:50

Dien uw projectidee in bij LEADER

In de Kromme Rijnstreek, Heuvelrug en Vallei loopt het Europese subsidieprogramma LEADER. Via Leader stellen de Europese Unie, de provincie Utrecht en de gemeenten in Utrecht Oost de komende jaren een bijdrage beschikbaar voor vernieuwende projecten op het platteland.

Er kunnen nog steeds project-ideeën worden voorgelegd aan de LEADER-groep. Er zijn jaarlijks vijf momenten waarop initiatieven worden beoordeeld. In september is de eerst volgende beoordelingsronde. Ideeën moet u vóór 1 september bij de LEADER-coördinatoren indienen.

Samenwerking stad en platteland

Een belangrijk doel van LEADER is het stimuleren van samenwerking tussen stad en platteland. Dat kan zich richten op de thema’s voedsel, educatie of recreatie. Ook voor innovatieve projecten op het gebied van duurzame energie of zorg voor elkaar, kan ondersteuning worden gevraagd. Het is belangrijk dat de plannen draagvlak hebben in het gebied en financieel en organisatorisch haalbaar zijn. Meer informatie over de mogelijkheden, voorwaarden en aanvraagprocedure vindt u op de website van gebiedscoöperatie Ogen.

Heeft u ideeën of plannen?

Dan kunt u zich melden bij de LEADER-coördinator. Deze kan de kansen inschatten en ondersteuning geven bij de voorbereiding. Voor Houten en de Kromme Rijnstreek kunt u terecht bij Maike van der Maat, te bereiken via telefoon 06-23 28 52 25 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.