woensdag, 14 juni 2017 13:08

Nieuwe busverbindingen voor Houten

Vanaf 10 december 2017 krijgt Houten twee nieuwe buslijnen. Er komt een nieuwe buslijn 44, die van Vianen naar Houten gaat rijden. Vanaf Houten gaat lijn 43 rijden naar Odijk en Zeist. Dat staat in het OV-vervoerplan 2018 van Provincie Utrecht, waarover nog dit jaar de Provincie een definitief besluit neemt.

In dit plan stellen de provincie Utrecht en vervoerder U-OV een aantal wijzigingen voor in de dienstregeling van de 'gele' bussen van Qbuzz. De voorgestelde wijzigingen hebben, naast de twee nieuwe buslijnen van en naar Houten, vooral betrekking op de bussen rondom de treinstations in de stad Utrecht en de oplevering van de Uithoflijn.

Buslijnen Vianen-Houten-Odijk-Zeist

Buslijn 43 zal vanaf Houten Station via de Molenzoom naar de halte Odijkseweg rijden. Via de Kruisweg en Houtenseweg rijdt deze bus vervolgens naar Odijk en van daaruit verder richting Zeist.

Buslijn 44 zal in de ochtend vanaf Houten Station via de Molenzoom naar De Erven rijden en via de Staart naar de A27 en vervolgens door Vianen naar het centrum van Vianen. In de avond zal de route van buslijn 44 iets afwijken. Dan is de route vanaf Houten Station via de Molenzoom naar De Erven en vervolgens via de haltes Lichtschip en Duwboot naar de A27 en daarna door Vianen naar het centrum van Vianen.

Meer informatie en reageren

Meer informatie over deze nieuwe buslijnen is te vinden op de website van U-OV. Reacties op de wijzigingen kunt u bij de provincie Utrecht indienen door een digitale enquête in te vullen via de website. Reageren kan tot en met 1 juli. Het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht neemt op 12 september een besluit over de definitieve wijzigingen.