maandag, 19 juni 2017 06:23

'Dit jaar wil ik een kijkje nemen bij een boer met koeien'

Donderdag 15 juni jl. ging ook Houten weer Prokkelen. 43 mensen hadden zich aangemeld om een dag stage te lopen bij een bedrijf/organisatie naar keuze. 'Prokkel’ is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking. Het gaat dus om elkaar ontmoeten en kennis te maken met elkaars mogelijkheden en beperkingen.

De wensen waren ook dit jaar zeer uiteenlopend. Van zeepjes op de kamers leggen bij Hotel van der Valk, een kijkje nemen achter de schermen bij de Regio taxi, ervaren hoe het is om in een tuincentrum te werken tot een dagje meelopen met de wethouder. Het geeft mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om eens ergens te kijken waar ze normaal gesproken nooit voor in aanmerking komen.

Ton Optekamp wilde dit jaar heel graag een dagje kijken op een boerderij maar dan wel met echte koeien. Het was hard werken en hij heeft geholpen met melken, de dieren eten gegeven en als klap op de vuurpijl zelf op de tractor gereden!

Hij moest al vroeg aanwezig zijn. Dat hoort natuurlijk bij het boerenleven en al is Ton helemaal geen ochtendmens, hij stond keurig klaar om aan het werk te gaan. Hij weet nog niet wat hij volgend jaar wil gaan doen, maar gelukkig kan hij hier nog een jaar over nadenken.

Wel had hij weer de dag van zijn leven; net als alle anderen. Wilt u zien hoe Ton het gehad heeft bij de boer kijk dan op https://www.omroephouten.nl/

Uit het Prokkelen van vorig jaar is in samenwerking met Reinaerde (Zwaluw), de dartvereniging en 'van Houten&co' het initiatief ontstaan om een clubje samen te brengen van mensen met en zonder beperking die medio september 1x per maand op zaterdagmiddag samen gaan darten.

Voor meer informatie over Prokkel en het darten kunt u contact opnemen met 'van Houten&co', Corrie Bransen, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 030-7001500. ‘van Houten&co’, Onderdoor 160, Houten. 

Media

Jon Nellestijn - Omroep Houten