zondag, 18 juni 2017 12:36

Bestrijden eikenprocessierups

De eerste eikenprocessierupsen zijn gesignaleerd. Ziet u deze rupsen geef dit dan door aan meldpunt Openbare Ruimte. De rupsen kunnen bij mensen en dieren hevige klachten veroorzaken: pijnlijke jeuk, huiduitslag en irritatie aan ogen en luchtwegen.

Door vroegtijdig de rupsen en nesten weg te zuigen, voorkomt de gemeente dat ze zich vermeerderen en verspreiden. Nesten die daarna nog ontstaan, kunnen binnen enkele dagen worden bestreden. Als u deze rupsen in de openbare ruimte ziet, geef dit dan door via www.houten.nl/meldpunt of bij spoed via (030) 63 92 101, 24 uur per dag bereikbaar.

Heeft u last van deze rupsen in uw tuin? De gemeente kan u adviseren over de juiste wijze van verwijderen. De kosten voor het verwijderen zijn voor rekening van de eigenaar van het terrein.

Met vragen kunt u contact opnemen met de heer H. Blitterswijk van de afdeling Beheer Openbare Ruimte via (030) 63 92 611 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.