woensdag, 21 juni 2017 13:45

Nieuw recreatief startpunt op het Eiland van Schalkwijk

Op woensdag 21 juni is bij 'Pand Pannenkoek' Toeristisch Overstappunt (TOP) Eiland van Schalkwijk én een VVV-informatiepunt geopend. Wethouder Herman Geerdes deed samen met Gerard van Santen (Gebiedscoöperatie O-gen), Henny Verbruggen (VVV Kromme Rijnstreek) en een aantal kinderen de opening.

Toeristische Overstappunt Eiland van Schalkwijk

Een TOP is een startpunt waar recreanten de auto kunnen parkeren, om van daaruit verder te fietsen of wandelen. TOP Eiland van Schalkwijk is te herkennen aan een zuil met informatie en routes die recreanten langs de mooiste plekken in de regio leiden. Bij de TOP kunnen bezoekers wat eten of drinken, om vervolgens te fietsen, wandelen of kanoën langs de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het prachtige afwisselende landschap en de vele leuke plekken op het Eiland van Schalkwijk of in de Kromme Rijnstreek.

De TOP is het resultaat van een samenwerking tussen de provincie Utrecht, Gebiedscoöperatie O-gen, gemeente Houten, VVV Kromme Rijnstreek en stichting ter Promotie Eiland van Schalkwijk. De provincie Utrecht en Gebiedscoöperatie O-gen werken samen aan de uitbreiding van dit netwerk van TOP’s voor recreanten in de Kromme Rijnstreek, Vallei en Heuvelrug. De opening van deze TOP heeft een zilveren randje: het is namelijk de 25e TOP die in Oost Utrecht onder regie van Gebiedscoöperatie O-gen is gerealiseerd. Voor een compleet overzicht van alle TOP’s kijkt u op de TOPwebsite

VVV informatiepunt

Het VVV-informatiepunt bij 'Pand Pannenkoek' bestaat uit een digitale zuil waarop toeristische informatie over het Eiland van Schalkwijk en de Kromme Rijnstreek wordt getoond. Recreanten kunnen op deze zuil informatie vinden over overnachtingsmogelijkheden, restaurants en verschillende bezienswaardigheden in het gebied. Daarnaast zijn bij het VVV-informatiepunt ook wandel- en fietsroutes te krijgen, kaarten van de Kromme Rijnstreek en uittips.
Meer informatie over de VVV (o.a. de agentschappen in de regio) en over toerisme en recreatie in de Kromme Rijnstreek vindt u op de website van de VVV.

Duurzaamheidsprijs Houten

Tijdens de feestelijke opening kreeg Lourens de Kruijf ook nog de Groene Keus trofee uitgereikt van het DuurzaamheidsFonds Houten. In 2015 was de familie de Kruijf winnaar van de publieksprijs 'Groene Keus' voor het initiatief om 'Pand Pannenkoek' te bouwen met een innovatief en duurzaam bodemwarmtesysteem. Vanuit het fonds is een financiële gift beschikbaar gesteld om de bouw mogelijk te maken. Nu het pand er staat en het systeem operationeel is, werd de trofee overhandigd door Gijs van Kuik, voorzitter van het DuurzaamheidsFonds.