vrijdag, 23 juni 2017 09:09

Footgolf primeur in Houten

Op woensdag 21 juni heeft wethouder Kees van Dalen het footgolfparcours Houten geopend. Daarmee heeft Houten met dit innovatieve project een primeur te pakken. Nergens in Nederland is een dergelijk openbaar parcours te vinden dat 365 dagen per jaar gratis beschikbaar is.

Nadat de wethouder het informatiebord onthulde, speelde hij de eerste hole tegen de Houtense JOGG-regisseur Karelle Villerius. Onder luid applaus van de aanwezige leerlingen van basisschool De Zevensprong wist de wethouder een keurige score van 2 te noteren.

Gedurende de rest van de ochtend hebben 100 leerlingen van basisschool De Zevensprong en basisschool De Vlinder onder enthousiaste begeleiding van studenten ROC Midden Nederland de negen holes gespeeld. ’s Middags was het de beurt aan kinderen van de BSO’s om kennis te maken met de 443 meter lange baan.

Het was een zeer geslaagde dag. Het enthousiasme spatte er bij de kinderen van af en ook de begeleiders vonden het een waardevolle aanvulling op het buitenspelen in Houten.
‘Wij hopen dat het parcours nu veelvoudig gebruikt gaat worden, aangezien de kinderen kennis gemaakt hebben met een nieuwe uitdagende sport’, aldus Robbert Bessems initiatiefnemer van het footgolfparcours.

Sportpunt Houten wil graag alle partners bedanken die bij hebben gedragen aan de realisatie van het footgolfparcours: Gemeente Houten, Groen Doet Goed, Jongeren op Gezond Gewicht Houten, Buitenwereld, Daka/Intersport, NL Signing, Velopa en Footgolf Holland.

Ben jij ook enthousiast geworden over footgolf, wil je het ook een keer proberen of wil jij jouw vrienden uitdagen? Kom dan naar het Imkerspark om footgolf te spelen. Dat kan natuurlijk met je eigen spullen. Heb je die niet of ben je die vergeten? Geen probleem. Tegen een kleine vergoeding zijn er scorekaarten te koop bij speeltuin en kinderboerderij Buitenwereld, dan krijg je direct een flesje water mee! Geen bal? Die kun je ook lenen bij Buitenwereld (€10 borg).

Sportpunt Houten hoopt dat door de opening van het footgolfparcours nog meer kinderen en jongeren gebruik gaan maken van speeltoestellen in de buitenruimte. Deel je beste score online op facebook, instagram of twitter met #footgolfhouten.