maandag, 03 juli 2017 17:24

Online supermarkt Picnic haalt biebboeken thuis op

Online supermarkt Picnic haalt nu ook bibliotheekboeken thuis op. De elektrische bezorgwagentjes leveren niet alleen de boodschappen af, maar halen vanaf nu de uitgeleende boeken van Bibliotheek Houten gratis aan huis op en brengen deze terug naar de bibliotheek.

Inwoners van Houten maken veelvuldig gebruik van de bibliotheek: twaalfduizend mensen zijn lid, dat is ruim een kwart van de bevolking. De Bibliotheek Houten ziet de samenwerking als kans om haar leden beter te bedienen en drukke gezinnen te ontlasten doordat ze voor het inleveren van hun boeken niet meer de deur uit hoeven. Picnic hoopt op deze manier lezen voor zijn klanten leuker en makkelijker te maken.

Barrières wegnemen

“Deze samenwerking past precies binnen de doelstelling van de bibliotheek en deze gemeente om meer mensen te laten lezen, barrières weg te nemen en op een makkelijkere manier hun weg naar de bibliotheek te laten vinden”, aldus Gert Staal, directeur van de Bibliotheek Lek & IJssel, waar de Bibliotheek Houten onder valt. “We gebruiken de komende periode om te onderzoeken hoe we het ophalen en later bezorgen van boeken kunnen combineren. Een unieke service voor de boekliefhebbers in Houten.”

Ook Marjolein van den Blink van Picnic is enthousiast: “Als we door deze extra service het lezen van bibliotheekboeken laagdrempeliger te kunnen maken, is dat natuurlijk fantastisch. Bovendien scheelt het kilometers die onze klanten vaak met de auto maken om de boeken terug te brengen. De samenwerking in Houten is een pilot om de combinatie tussen boodschappen bezorgen en het ophalen van boeken te testen. Voor ons een mooie kans om te zien of we later in het jaar deze service in meerdere steden gaan bieden met bibliotheken.”

Over Picnic

In stilte heeft Picnic drie jaar lang met een team van 30 specialisten gewerkt aan een nieuwe distributiemethode, waarmee ze in staat is de boodschappen zonder onnodige tussenschakels in de wijk rond te brengen. De klant kiest zelf welke rit het beste uitkomt en weet tot op een half uur precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. Doordat de kosten van deze nieuwe manier van distributie zo laag zijn, kunnen de prijzen voor de boodschappen laag zijn en is de bezorging gratis.

Over de Bibliotheek Lek & IJssel

De Bibliotheek Lek & IJssel is de openbare bibliotheek van Houten, IJsselstein en Vianen. Met haar innovatieve dienstverlening voorziet de Bibliotheek inwoners van boeken en andere media ter informatie en ontspanning, op een prettige en klantvriendelijke manier. Daarnaast is de Bibliotheek onder meer actief in het bevorderen van lezen, geletterdheid en digitale basisvaardigheden. In Houten kent de Bibliotheek een FabLab, waar kennisgemaakt kan worden met nieuwe digitale apparaten.