zondag, 02 juli 2017 10:39

Inrichting toegangsweg Castellum Oost en P+R-terrein

De komende weken krijgen het Raaigras, tussen de warmtekrachtcentrale en Castellum oost, en het P+R-terrein hun definitieve inrichting. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden eind september klaar.

De wijk Castellum Oost is klaar en de bouw van project “De tien van Houten” aan de Heidetuin nadert zijn afronding. Daarom kan het Raaigras, de toegangsweg naar Castellum oost, vanaf de warmtekrachtcentrale tot aan Castellum inclusief het P+R terrein, nu definitief worden ingericht. Ook wordt de looproute van het P+R-terrein naar station Castellum verbeterd. Deze wordt in het straatwerk geaccentueerd en met borden aangegeven. 

Het gedeelte Raaigras tussen Het Gras en de warmtekrachtcentrale blijft bouwweg in verband met de ontwikkeling van Hofstad IVb (terrein ten zuiden van de warmtekrachtcentrale).

Uitvoering

Het werk start in de week van 10 juli aan de rijweg van het Raaigras. Dit zal ongeveer 5 weken duren. Het verkeer wordt omgeleid via het P+R-terrein. Aansluitend wordt de looproute naar Castellum aangepast. Daarna is het P+R-terrein aan de beurt. Dit werk gaat circa 6 weken duren, maar wordt in twee fases uitgevoerd, waardoor voldoende parkeerplaatsen beschikbaar blijven. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden eind september klaar. Voor voetgangers kan enige hinder ontstaan omdat voetpaden door de werkzaamheden gedeeltelijk worden afgezet.

Informatie

Heeft u vragen over de uitvoering van de werkzaamheden in en rondom Castellum? Dan kunt u terecht bij projectleider-uitvoering Rico Hoornaar. Voor algemene vragen over Castellum en Hofstad IVb (terrein ten zuiden van de warmtekrachtcentrale) neemt u contact op met projectleider Jules Tonneijck, beiden via telefoonnummer (030) 63 92 611.