maandag, 02 oktober 2017 17:20

Alle baby’s aan de groentehap

‘Jong geleerd is oud gedaan’, dat geldt ook voor het eten van groente door de allerkleinsten. In samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) start de GGD regio Utrecht met het uitdelen van promotiepakketten voor ouders/verzorgers van baby’s van 4 maanden tot 1 jaar oud.

Wethouder Herman Geerdes reikte vandaag samen met Elma van Wijk, jeugdverpleegkundige Jeugdgezondheidszorg van de GGD regio Utrecht, het eerste pakket uit.

‘Groentehapjes in 10 stapjes’

Ouders die een afspraak hebben op het consultatiebureau, krijgen een ‘Groentehapjes in 10 stapjes’-pakket mee. Het pakket helpt ouders op een praktische en leuke manier om hun baby vanaf 4 maanden groente te leren eten. En dit ook vol te houden. Smaak ontwikkelt zich in het eerste levensjaar, het is daarom belangrijk om groenten meerdere keren uit te proberen.

Het pakket bevat o.a. een stappen- en milestonekaart, een brochure met handige tips en een ijsblokjeshouder. Hiermee kunnen ouders zelf eenvoudig kleine porties groentehapjes invriezen.

Meer weten over de Groentehapjes in 10 stapjes? Kijk op www.eetgroente.nl.

Winactie op Instagram

Om ouders die hun baby groente geven te inspireren en te enthousiasmeren, is er een Instagram-pagina met leuke foto's van baby's die groente eten. Via deze Instagram-pagina worden ouders opgeroepen om zelf een foto van hun baby te delen. Via Instagram vindt ook een maandelijkse winactie plaats: ouders die een foto van hun groente-etende baby delen met #mijneerstegroentehapjes en daarin @groentehapjes taggen, maken kans op een leuk kinderservies. Bekijk de Instagrampagina via Instagram.com/groentehapjes.

Informatie over opgroeien en opvoeden

Ouders die meer willen weten over opgroeien en opvoeden kunnen naast de reguliere momenten bij het consultatiebureau van de GGD regio Utrecht, terecht op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin Houten www.cjghouten.nl

Wat is JOGG Houten

JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Het is een lokale aanpak voor een gezonde omgeving en gezonde jeugd. Het streven is dat iedereen zich inzet om gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.
In Houten is bewegen en gezond eten en drinken leuk, gezond, makkelijk en heel gewoon. Een gezonde jeugd. Dat is wat we willen!  

Kijk voor meer informatie op www.houten.nl/jogg