maandag, 02 oktober 2017 17:37

De BoekStart-coach is van start

In samenwerking met Consultatiebureau Houten start de Bibliotheek Houten daarom nu, in de Week van de Opvoeding, een nieuwe service aan ouders van jonge kinderen: de BoekStart-coach. De samenwerkingsovereenkomst daarvoor is vandaag ondertekend door Annemarie Doesburg (Bibliotheek Lek & IJssel) en Jolande van der Molen (GGD regio Utrecht).

De twee organisaties werken al jaren samen in het BoekStart project, dat nu met de BoekStart-coach wordt uitgebreid.

Vanaf donderdag 5 oktober is BoekStart-coach Karina van Zon wekelijks te vinden in de wachtruimte van Consultatiebureau Houten.

Wat doet de BoekStart-coach?

De BoekStart-coach is een opgeleide leesconsulent van de Bibliotheek die met jonge ouders in gesprek gaat over lezen en het belang van lezen en voorlezen. De BoekStart-coach laat hen in de wachtruimte van het consultatiebureau kennis maken met een mooie collectie prentenboeken en geeft (voor)lees- en boekentips. Een display met BoekStart-folders in verschillende talen ontbreekt daarbij niet.

Ze nodigt ouders uit de Bibliotheek te bezoeken, om samen met hun kindje de wereld van prentenboeken te gaan ontdekken. Ouders kunnen hun kindje gratis lid laten worden van de Bibliotheek. Ze ontvangen dan een BoekStart-koffertje met inhoud en kunnen meteen prentenboeken uitzoeken om mee naar huis te nemen.

De BoekStart-coach is een echte spin in het web. Ze kan ouders ook informeren over verschillende (taal)activiteiten binnen het Taalhuis Houten en eventueel doorverwijzen.

Het project is mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/houten