vrijdag, 26 januari 2018 13:38

Volle zaal bij symposium ‘Zicht op Kwetsbaarheid’

Dinsdag 23 januari luisterde een theaterzaal vol Houtense vrijwilligers naar verschillende sprekers die ingingen op hoe je in je vrijwilligerswerk kwetsbaarheid bij ouderen kunt signaleren en wat daarmee te doen.

Huisarts Erna de Goede zette, aan de hand van voorbeelden uit haar praktijk, de zaal aan het denken over wat kwetsbaarheid eigenlijk is. Wethouder Jocko Rensen stond stil bij het belang van vrijwilligerswerk en hoe hij in zijn werk contact met ouderen onderhoudt.

Daarnaast werd de signaleringskaart gepresenteerd. Een handige tool voor vrijwilligers met o.a. tips voor het voeren van een gesprek.

Het Toetstheater sloot de middag af met een interactief theaterspel over wat je als vrijwilliger kunt tegenkomen in het werken met ouderen, waarbij het publiek zelf de regisseur was.

De signaleringskaart is vanaf nu af te halen bij ‘van Houten&co’. Voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Meer informatie: ‘van Houten&co’, Rianne Rombout, tel. 030 – 7001 500. Huis van Houten, Onderdoor 158-160, Houten.