vrijdag, 23 februari 2018 16:28

Gemeenten en Glasvezel buitenaf tekenen convenant glasvezel buitengebied

Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van de gemeente Bunnik, Houten, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, een gedeelte van Woudenberg en een klein stukje van Veenendaal en Rhenen, die samen de regio Kromme Rijnstreek vormen. Op 23 februari 2018 is een convenant tussen Glasvezel buitenaf en de gemeenten getekend.

Hierin staan afspraken over het (gezamenlijk) toezicht tijdens de aanleg, de ligging van de glasvezel en de leges & degeneratiekosten en de garantie.

Piet Grootenboer, directeur Glasvezel Buitenaf: ‘We zijn blij dat we nu ook echt in de Kromme Rijnstreek van start kunnen gaan met een glasvezelcampagne. Voor de inwoners van dit gebied is dit natuurlijk fantastisch nieuws. In 2016 heeft Gebiedscoöperatie O-gen al diverse informatiebijeenkomsten over dit onderwerp verzorgd, en nu nemen we vanuit Glasvezel buitenaf het stokje over. Als 50% van de huishoudens/bedrijven voor 22 mei een abonnement afsluit, kan na de zomer van 2018 de aanleg starten. In een eerder gehouden glasvezelcampagnes is geconstateerd dat de inzet van ambassadeurs in het gebied van cruciaal belang is. Samen met gemeenten en Gebiedscoöperatie O-gen zullen we ook nu weer de bewoners in het gebied mobiliseren om zich als ambassadeur aan te melden bij Glasvezel buitenaf.’ Herman Geerdes, wethouder gemeente Houten: ‘De inwoners in ons buitengebied geven al ruime tijd aan dat zij een snellere internetverbinding willen. De kans daarop dient zich nu aan. Het is wel noodzakelijk dat er voldoende huishoudens en bedrijven hieraan mee doen.’

Aanbod

Glasvezel buitenaf wil starten met de aanleg van glasvezel op het platteland in genoemde regio. Voorwaarde is dat 50% van de ruim 3300 huishoudens/bedrijven een abonnement heeft afgesloten bij één van de providers. Naast een abonnement bij een dienstenaanbieder betalen de bewoners een vastrechtvergoeding. Zij kunnen kiezen tussen een maandelijks bedrag van € 15 of een eenmalige afkoop van € 1.900.

Alle bewoners van de Kromme Rijnstreek die nu geen gebruik kunnen maken van een glasvezel- of coaxverbinding, worden door middel van een brief uitgenodigd voor de informatieavonden, die plaats zullen vinden in de week van 19 maart.

Meer informatie

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl

Over Glasvezel buitenaf

Glasvezel buitenaf legt glasvezel aan in de buitengebieden en is inmiddels actief in zeven provincies. Met 24 succesvolle glasvezelcampagnes hebben al meer dan 75.000 huishoudens en bedrijven in Overijssel, Gelderland, Utrecht en Brabant de beschikking over toegang tot snel internet via het glasvezelnetwerk. Daarmee is Glasvezel buitenaf op dit moment de enige partij die op deze schaal glasvezel aanlegt in het buitengebied.