zondag, 29 april 2018 11:45

Houten pakt luizenoverlast op natuurlijke wijze aan

Gemeente Houten pakt de overlast van luizen aan door lieveheersbeestjes uit te zetten en door het spuiten met een 100% biologisch middel. Vanaf half april tot en met september zitten er veel bladluizen in de bomen. De beestjes scheiden honingdauw uit, een kleverige substantie die lastig te verwijderen is.

Om de overlast van honingdauw in de openbare ruimte te verminderen zet de gemeente, verspreid in Houten, larven van lieveheersbeestjes uit. Op maandag 30 april gebeurt dit. Ook worden bomen, die veel overlast geven, bespoten met een 100% biologisch middel die niet schadelijk is voor uw gezondheid. Bladluizen komen vooral voor in lindebomen, esdoorns, essen, (haag)beuken en eiken.

Om zelf de overlast van luizen te beperken kunt u bijvoorbeeld uw auto in deze periode ergens anders parkeren. Of u wast uw auto regelmatig met warm water dan hecht de plak zich minder gemakkelijk en is het makkelijker te verwijderen.

Neem met vragen contact op met Henry Blitterswijk via (030) 63 92 611 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..