dinsdag, 22 mei 2018 10:56

Nieuw sportveld Houten-Zuid geopend

 

Op dinsdag 15 mei werd een nieuw kunstgras sportveld aan de Beusichemsetuin in Houten geopend door wethouder Kees van Dalen. Dit sportveld is multifunctioneel en kan zowel voor hockey als voor voetbal gebruikt worden.

Het kunstgrasveld vervangt een bestaand trapveld. Groot voordeel is dat het nieuwe veld gedurende het grootste deel van het jaar door kinderen gebruikt kan worden.

In de afgelopen weken is een mooi kunstgrasveld aangelegd waar kinderen en jongeren heerlijk kunnen sporten. Het oude trapveld was door intensief gebruik en slechte drainage dringend aan verbetering toe. Het nieuwe veld is een aanwinst voor Houten en een enorme verbetering waar veel plezier aan beleefd zal worden. Het veld ligt aan de Beusichemsetuin in Houten en is strategisch gelegen tussen de basisscholen Ridderspoor en De Vlinder.
Bijzonder aan de totstandkoming van het nieuwe veld is dat verschillende initiatiefnemers elkaar hebben gevonden bij de realisatie ervan. Twee losstaande initiatieven kwamen na contact met de Gemeente Houten bij elkaar.
In het kader van Houten in Beweging ontwikkelde de Lions Club Houten een fundraising actie. Met 70 mensen gingen zij het Hemelvaart weekend naar de Vogezen om op zaterdag 12 mei Le Grand Ballon te beklimmen. Dat deden ze op de fiets, hardlopend of wandelend. Hiermee brachten ze geld bijeen waarmee het kunstgrasveld mede is gefinancierd. Ed van Viegen van de Lions: “We komen zelf in beweging maar willen ook beweging in Houten creëren. Wat is er dan mooier dan te kunnen bijdragen aan zo’n prachtig sportveld! Bovendien wisten we dat dit ook een wens van de Kinderraad was, omdat wij nauw bij de Kinderraad zijn betrokken.”

Ester van den Engel, moeder dan 3 kinderen en woonachtig in de buurt: “Mijn kinderen maakten graag gebruik van het oude trapveld. Maar dat stond vaak vol plassen en was alleen bij mooi weer goed bespeelbaar. Dat moest anders, vond ik. Ik heb via Ons Fonds van de Gemeente Houten subsidie aangevraagd om hier kunstgras aan te leggen. En zie daar, wat een mooi resultaat!”

Deze twee initiatieven, een bijdrage vanuit Jongeren Op Gezond Gewicht en een aanvullende bijdrage vanuit de Gemeente hebben er toe geleid dat ook in Houten - Zuid nu heerlijk op kunstgras gespeeld kan worden.

Het nieuwe veld werd geopend door (sport)wethouder Kees van Dalen in aanwezigheid van vele buurtkinderen, de Kinderburgemeester en de Kinderraad van Houten en de kinderen die Le Grand Ballon hadden beklommen.

opening sportveld houten zuid