maandag, 21 mei 2018 14:11

Fietsopruimactie winkelcentra en fietstransferium Het Rond

De fietsopruimactie gaat weer starten in winkelcentra het Rond, Het Oude Dorp en Castellum. Dit jaar doet ook fietstransferium Het Rond aan het Onderdoor mee.

Alle fietsen die minstens drie weken op deze locaties staan, krijgen eerst een blauwe sticker.

De eigenaren hebben daarna nog enkele dagen de tijd om hun rijwiel te verwijderen.

Winkelcentra

De gestickerde fietsen in de buitenruimte rondom de winkelcentra voeren we in de week vanaf 18 juni af naar de gemeentewerf, De Brug 11. Daar kan de eigenaar de fiets ophalen als hij een passende sleutel heeft. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30--16.00 uur.

Fietstransferium Het Rond

De gestickerde fietsen in fietstransferium Het Rond kunnen tot en met 26 juni worden opgehaald. Op vertoon van een passende sleutel krijgt u uw fiets mee. Omdat deze fietsen er al een hele lange tijd staan, gaan deze niet naar de gemeentewerf. Op 27 juni zijn ze definitief verwijderd.

Met deze fietsopruimactie willen de beheerder van het fietstransferium en de gemeente de fietsenstalling en de openbare ruimte netjes en toegankelijk houden. Zo creƫren we meer ruimte voor het parkeren van fietsen en verkleinen we de kans op diefstal.

Meer informatie

Kijkt u op www.houten.nl/fietsinhetrek. Of neem contact op met Toezicht en Handhaving van de afdeling Ruimtelijke Ordening via (030) 63 92 611. Voor de actie in het fietstransferium kunt u een van de beheerders ter plekke aanspreken.