woensdag, 23 mei 2018 17:37

Avond4daagse Houten viert feest

De Avond4daagse in Houten gaat volgende week alweer haar 35ste editie in dit jaar. Reden om dit jaar wat extra uit te pakken. In samenwerking met JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) wordt op de locatie Centrum (op de Kruisboog) dinsdagavond een openingsfeestje gehouden.

We kunnen al verklappen dat er een Kidz-DJ aanwezig is om te zorgen dat we swingend van start kunnen gaan. Juvat Westendorp, landelijk ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht en daarnaast ook bekend van televisie, zal voor een goede warming-up zorgen! En dat allemaal tussen 17:30 en 18:00 uur.

Dan is de hoofdmoot natuurlijk het gezellig wandelen door de mooie omgeving van Houten. Dat doen we dan van dinsdag t/m vrijdag. En daarbij is te kiezen uit drie afstanden: 5-10-15 km per avond. Inmiddels hebben ruim 3500 wandelaars zich al aangemeld bij de voorinschrijving. Wilt u net als zij ook graag meewandelen? Dat kan. Op alle drie de startlocaties is er op de eerste wandelavond gelegenheid om als individuele wandelaar in te schrijven en voor een medaille te gaan.
Maar… er is ook iedere wandelavond de gelegenheid om voor één avond in te schrijven. U ontvangt dan na afloop van uw wandeling een vaantje ter herinnering.

En met zijn allen maken we er iedere avond een gezond en schoon feestje van. Want natuurlijk doen we mee aan gezond wandelen. Geen zakken snoep mee, maar lekkere verantwoorde tussendoortjes. Daar zijn ideeën genoeg voor te vinden op de site van het JOGG.
En als deelnemer aan de schone avond4daagse geven we u een vuilniszak mee voor onderweg. Daarin verzamelt u uw eigen afval en dat kunt u dan weer op de startlocatie in de gereedstaande afvalbakken doen. Zo laten we geen zichtbare sporen achter van papiertjes en klokhuizen.

Op woensdag speelt er op de startlocatie Zuid bij het vertrek een gezellig dweilorkest. Datzelfde orkest is er ook op de startlocatie Centrum als de wandelaars binnen komen. En de firma Picnic deelt onderweg aan alle wandelaars een lekker friszoet appeltje uit. Ze staan op drie locaties waar wandelaars van alle startlocaties langs komen.

Op vrijdag komt de bekende Bamboo Bill de wandelaars weer vermaken die staan te wachten op het begin van het defilé. De burgemeester en wethouder Van Dalen zijn in ieder geval aanwezig om de wandelaars te begroeten bij het gemeentehuis. Het defilé start exact 19:30 uur en is tussen 20:00 en 21:00 uur te bekijken op het Onderdoor bij het gemeentehuis.
In het kader van Schone Avond4daagse wordt het defilé gevolgd door een heuse veegploeg van de gemeente om ook die route weer keurig schoon te hebben.

Wandel dus lekker mee of moedig de wandelaars aan langs de verschillende routes. Die vindt u op de website www.avond4daagsehouten.nl 
We maken er met zijn allen een supergezellig en leuk feestje van in Houten volgende week.