vrijdag, 08 juni 2018 11:52

Aangepaste sport Houten krijgt impuls

Precies een half jaar geleden werd de Rotary Santa Run georganiseerd, waarbij deelnemers verkleed als kerstman een parcours hebben afgelegd. Tijdens dit evenement is geld ingezameld voor diverse goede doelen. Sportpunt Houten mocht een cheque in ontvangst nemen voor de ondersteuning van het aangepast sporten in Houten.

In dezelfde periode heeft Omroep Houten via het Houten Huis ook geld ingezameld voor het aangepast sporten. Sportorganisaties zijn gevraagd om na te denken over een besteding van opgehaalde bedrag. Afgelopen week is bekend geworden dat maar liefst 9 organisaties kunnen rekenen op een financiƫle bijdrage.

In de maanden na de Santa Run en het Houten Huis zijn sportorganisaties, die zich inzetten om mensen met een beperking te laten sporten, benaderd om na te denken op welke manier zij het sport- & beweegaanbod verder kunnen ontwikkelen. Het aangepaste sportaanbod is voor iedereen die niet met de reguliere sportlessen mee kan doen. Of dit nu komt door een lichamelijke of geestelijke beperking of vanwege een bepaalde (gedrags)stoornis, iedereen moet kunnen sporten! De aanvragen voor een financiƫle bijdrage varieerden van het verzorgen van een scholing voor het kader tot de aanschaf van extra of nieuwe materialen. Ook zijn er verenigingen die juist via deelname aan een evenement of de organisatie van evenement het aangepast sporten onder de aandacht brengen. Komende maanden zullen de sportorganisaties het bedrag gaan verzilveren en zal Sportpunt Houten, samen met Omroep Houten, de ontwikkelingen blijven volgen. Mede namens de sportorganisaties wil Sportpunt Houten alle deelnemers van de Santa Run, de twee Rotary Clubs Houten en de betrokken organisaties bedanken voor deze impuls!

Rotary Santa Run 2018 zal plaatsvinden op zaterdag 22 december en staat ook weer in het teken van de ondersteuning van sportclubs in Houten.