maandag, 25 juni 2018 09:16

Kindercircus voor kinderen met een gezinslid met een ziekte of beperking

Kindercircus voor kinderen met een gezinslid met een ziekte of beperking René van den Brandt

Op zaterdag 23 juni van 14.30 tot 19.00 uur heeft het kindercircusfestival plaatsgevonden in Sociaal Cultureel Centrum de Heuvel.

Deze actieve dag, georganiseerd door Steunpunt Mantelzorg Houten, vol met oefenen van leuke kunstjes en suikerspinnen eten was speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die een broertje, zusje, vader of moeder hebben met een ziekte of een beperking. “We vonden het belangrijk om deze kinderen een onbezorgde, vrolijke dag te bezorgen waarbij zij in het middelpunt staan” vertelt coördinator van Steunpunt Mantelzorg, Marinda Rodas. “En hoe kun je kinderen nu beter in het middelpunt zetten dan door ze te laten stralen in een circusring?”

De kinderen werden om 14.30 uur onthaald met limonade en suikerspinnen, die speciaal voor hen werden gedraaid op locatie. Vanaf 15.00 uur mochten ze onder begeleiding van Circus Sambal gaan oefenen met ballopen, éénwielfietsen, koorddansen, Chinese bordjes balanceren en andere leuke circuskunstjes. Vervolgens werd per kind bekeken wat ze het leukste vonden, dit mochten ze gaan instuderen voor de grote Eindshow. Intussen waren alle ouders, opa’s, oma’s en broertjes en zusjes bij de Heuvel aangekomen. Die namen allen plaats in het publiek. Toen de kinderen er klaar voor waren volgde er een spetterende voorstelling. “Het was zo mooi om te zien dat kinderen die aan het begin van de middag nerveus aan me vroegen of ze echt moesten optreden, hun zenuwen compleet vergeten leken te zijn en breed lachend hun circusact uit stonden te voeren” zegt Marinda over de voorstelling. “Het was een hele geslaagde middag, de reacties van de ouders waren erg positief en de kinderen vonden het geweldig.” De middag werd afgesloten met een overheerlijke pannenkoek. En vooruit, nog één suikerspin.


Het kindercircusfestival is georganiseerd door Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van ‘van Houten&co’, en werd gesubsidieerd door de gemeente Houten.