maandag, 25 juni 2018 10:42

Leerlingen aan de slag jonge reporters

Op zondag 8 juli organiseert Aan de Slinger het festival ‘Loeren bij de Boeren’ in ’t Goy, een zomers en sfeervol festival voor de hele familie! Met goede muziek, stoere kinderactiviteiten, kunst, bijzonder locatietheater en lekkere sapjes en eten uit de verschillende Rollende Keukens.

De leerlingen van basisschool de Boogerd in ’t Goy zijn druk bezig met het schrijven van krantenartikelen voor het project ‘Razende Reporters’ van het festival Loeren bij de Boeren. De artikelen gaan over het leven in ’t Goy.

De school verandert in een kleine redactieruimte. De leerlingen van de bovenbouw zitten gefocust achter hun computers en tikken als een razende leuke verhalen voor hun digitale krant. Zo houdt Max een interview met zichzelf over de vleesboerderij waarop hij woont en legt hij uit wat kuilgras is. “Wist je dat een melkkoe veel ouder wordt dan een vleeskoe?”, zegt hij tegen een klasgenoot. Marcia en Michael schrijven over de heerlijke tapasbar in ’t Goy. Chimène en Luna vertellen over de school en sporten in ’t Goy. De leerlingen van de middenbouw hebben foto’s van thuis meegenomen, verwerken het interview dat ze hadden met de burgemeester, maken strips en verzinnen quizzen voor op hun krantenpagina. De kleuters van de onderbouw leren over het fruit op de boerderij en maken een collage met plaatjes van het leven op de boerderij. “Kijk deze kip is veel dunner dan die wij thuis hebben!”