zondag, 01 juli 2018 10:32

Het is bijna zover.... Loeren bij de Boeren

Het is bijna zover… op zondag 8 juli organiseert Aan de Slinger het zomerse en sfeervolle festival ‘Loeren bij de Boeren’! Een festival met goede muziek, stoere kinderactiviteiten, kunst, bijzonder locatietheater en heerlijk eten en drinken en uit de verschillende Rollende Keukens.

De kersenboomgaard van Boer Vernooij, aan de Beusichemseweg 32 richting ’t Goy, wordt deze week omgetoverd tot festivalterrein. De organisatie en een grote groep vrijwilligers bouwen onder andere twee podia, drie bars waar bezoekers lekkere drankjes kunnen bestellen en verschillende speelplekken voor de theatervoorstellingen op. Daarnaast worden de voorbereidingen getroffen voor de vele activiteiten in de kersenboomgaard.  

Muziek  en theater

Op hoofdpodium ‘Het Veld’ staat een geweldige line-up; Tom Tukker, Her Majesty, Janne Schra, Suzan & Freek en Electric Company zorgen voor spetterende optredens. Daarnaast zijn op het Kersenpodium diverse talenten uit de Kromme Rijnstreek te zien, waaronder Anna Lotte en Emmely, de winnaars van de talentenwedstrijd ‘Krachtvoer’, Emmy Eve en Kita Menari. Ook theaterliefhebbers komen aan hun trekken op Loeren bij de Boeren, want er staan verschillende theatervoorstellingen op het programma. ‘Soif’ is een indringende voorstelling van Cie Vendaval uit Frankrijk op het prachtige Landgoed Wickenburgh. De teksten zijn geïnspireerd op getuigenissen van overlevenden van concentratiekampen. Daarnaast komen muziektheater van Piepschuim, dans van MAN || CO en een zelfgeschreven stuk van Jeugdtheaterschool Aan de Slinger volledig tot hun recht in de kersenboomgaard van boer Vernooij.  

Loeren bij de Boeren

Ga op ontdekking in de kersenboomgaard!

Het allerleukste van Loeren bij de Boeren is misschien wel de ontdekkingstocht in de kersenboomgaard. Bezoek de Kopsalon voor Hoofdzaken, loer náár de boeren en laat je verrassen door het project ‘Boom Boom’ van Studio Toer. De ontdekkingstocht is niet alleen leuk voor jongeren en volwassenen, maar ook voor de jonge festivalgangers zijn er een heleboel stoere activiteiten te doen en te beleven. Met de Van Grond tot Mond Bus gaan ze op zoek naar lekkere dingen in en op de grond en met de Taartrovers starten ze een flitsende kersenfabriek. Kinderen zetten de snelste tijd neer op de skelterbaan, krijgen groene vingers, maken de hardste rocksong die er bestaat en nog veel meer. Daarnaast is een deel van het programma zelfs in handen van kinderen en komen bezoekers ze tegen als razende reporter of rondleider!

Meer informatie en kaartverkoop

De hoofdlocatie van het festival is in de prachtige kersenboomgaard van boer Vernooij, aan de Beusichemseweg 32, richting ’t Goy. Kaarten voor Loeren bij de Boeren kosten slechts € 15,00 (ter plaatse € 17,50). Kinderen t/m 12 jaar kunnen het festival voor €3,50 ontdekken. Jongeren t/m 18 jaar betalen € 10,00. Meer informatie over het festival, programma en kaartverkoop: www.loerenbijdeboeren.nl