dinsdag, 02 oktober 2018 10:54

Geslaagd evenement op De Keercamp

Donderdag 27 september organiseerde Kinderboerderij Buitenwereld, Natuur- en Milieu Educatie en Sportpunt Houten de Ontdekking van De Keercamp. Kinderen van diverse basisscholen en kinderopvangorganisaties maakte kennis met het footgolf parcours en het natuurpad.

Onder leiding van de vrijwilligers van Ars-Peintura werd er geschilderd op een echte schildersezel.

Op deze zonnige dag stond om 10.00 uur de eerste klas met kinderen klaar. Alle kinderen kregen een voetbal en in teams mochten de kinderen proberen om in zo min mogelijk schoten de voetbal in de hole te krijgen. Daarna werd de klas opgesplitst in twee groepen. Met vrijwilligers van de Natuur- en Milieu Educatie gingen de kinderen het natuurpad op; insecten (onder)zoeken en bij de waterplas kikkers en andere waterdieren bekijken. Op de kinderboerderij werd er geschilderd en getekend; kleurrijke fantasiedieren, maar ook de dieren van de boerderij werden nagetekend.

Om 17.00 uur vertrok de laatste groep vanuit het Imkerspark. De organiserende partijen kijken terug op een geslaagde dag en hopen velen kinderen met ouders nog eens terug te zien op het footgolf parcours en het natuurpad. Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door Groen doet Goed, JOGG, AH Oude Dorp en vrijwilligers van Nike Overvecht.