woensdag, 17 oktober 2018 13:10

Rond on Ice 2018 - Ruim 3 weken ijspret voor jong en oud!

foto René van den Brandt foto René van den Brandt

De Herfst is net begonnen, maar de voorbereidingen voor de vijfde editie van de ijsbaan Rond on Ice zijn al enige tijd in volle gang. Van zaterdag 15 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019 kan er weer volop worden genoten van de ijsbaan op Het Rond in Houten, “Rond on Ice”.

Drie weken lang is er weer schaatspret op de Houtense schaatsbaan. Kom gezellig vrij schaatsen, neem deel aan de gezellige activiteiten georganiseerd op Rond on Ice of kom gezellig wat warms drinken in de "Huiskamer van Houten".

Met elkaar veel plezier maken, daar gaat het om tijdens het schaatsen en de evenementen die er omheen worden georganiseerd. Zo kunnen dit jaar weer veel kinderen van de basisscholen in Houten in de eerste week van “Rond on Ice” volop genieten op het ijs met schoolschaatsen. Ook dit jaar zal er weer een mooi dak boven de ijsbaan geplaatst worden.  Door het overdekken kan gedurende de gehele periode worden geschaatst. De "Huiskamer van Houten" naast de schaatsbaan biedt veel mogelijkheden voor een hapje en een drankje en door de glazen wand is hier al het ijspret te zien.

De Huiskamer van Houten
Dit jaar wordt het winterpaviljoen naast de ijsbaan omgedoopt tot de “Huiskamer van Houten”, vóór en dóór Houten.  Een gezellige vintage inrichting, waarbij het heerlijk vertoeven is en mensen een gezelschapsspelletje kunnen doen, een krantje kunnen lezen of onder het genot van een hapje en een drankje door de grote glazen wand naar al het ijspret kijken.  

Houtense avonden
Streven is om zoveel mogelijk Houtense initiatieven in de “Huiskamer van Houten” te programmeren. Houten kent een bruisend cultureel en verenigingen leven en dit mag zeker niet ontbreken in de “Huiskamer van Houten”.  Zo programmeren we tegen de Kerst aan een Houtense korenavond, kunnen singer/songwriters hun muzikale talenten laten horen, wordt er gedanst en is er een klaverjasavond. Dit zijn slechts een aantal activiteiten geprogrammeerd in de Huiskamer van Houten. De Huiskamer van Houten is gratis toegankelijk en het doel is om een gezellig Houtens samenkomen te creëren.

Ook dit jaar zal er bij Rond on Ice op de vrijdagavonden van 19:00 - 22:00 uur weer disco en blacklight schaatsen zijn. Gezellige top 40 muziek en flitsende discolichten maken deze avonden extra leuk! Tijdens het Frozen on Ice op de zondagmiddag mogen de kinderen verkleed komen en ook aan de competitieve inwoners is gedacht, want na het succes van afgelopen jaar, vindt dit jaar voor de tweede keer de Rond on Ice Curling Competitie plaats.

Curling Competitie
Ook dit jaar is er weer een curling competitie voor particulieren en bedrijven. Een sport voor iedereen en zeer geschikt om met vrienden, familie of collega’s te beoefenen. De Rond on Ice Curlingcompetitie: van hilarische activiteit tot een serieuze bezigheid, maar wel met een leuke twist. Zo fanatiek als het er aan toe gaat op het ijs, zo gemoedelijk drinken de deelnemers hun drankjes tussen en na de wedstrijdavond. Glühwein, muziek en samen op het ijs, winterse pret! Welk team wint dit jaar de Rond on Ice Curling competitie?

Vrijwilligers gezocht
Rond on Ice vóór en dóór Houten, maar alleen kunnen wij het niet. Daarom zoeken wij gezellige en enthousiaste vrijwilligers. Mensen met verschillende interesses en kwaliteiten, die er samen met ons een onvergetelijke en succesvolle winter van willen maken. Wij zoeken mensen voor de periode van 15 december 2018 tot en met 06 januari 2019.

Tip: je kunt je alleen inschrijven, maar je vrienden of familieleden zijn ook van harte welkom. Natuurlijk zullen wij dan proberen om jullie gelijktijdig in te roosteren. Alle vrijwilligers kunnen uitkijken naar een super gezellige winter. Ook zin in een superwinter? mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en schrijf je in!

 Meer informatie
Houd de website van Rond on Ice en de facebookpagina in de gaten voor meer informatie en het programma.

Website: www.rondonice.nl

We zien jullie graag bij Rond on Ice!