woensdag, 17 oktober 2018 14:29

Kick-off Jeugdpas Sport & Cultuur Houten

Dit najaar wordt het project Jeugdpas Sport & Cultuur gelanceerd in de gemeente Houten.
De JeugdSportPas wordt uitgebreid met een cultuuraanbod en heet daarom: Jeugdpas Sport & Cultuur! Met een nieuwe website: www.sportencultuurhouten.nl

Met de Jeugdpas Sport & Cultuur kunnen alle kinderen in de gemeente Houten heel veel sporten en kunstzinnige hobby's uitproberen (€8,- per cursus), totdat ze de activiteit vinden die bij hem/haar past! Benieuwd naar het aanbod? Op 22 oktober vindt de kick-off plaats!

Kick-off
Op maandagmiddag 22 oktober van 14.30 tot 16.30 uur, tijdens de herfstvakantie, wordt het project gepresenteerd voor de Houtense jeugd samen met een aantal cultuuraanbieders. Zowel in het theatergebouw van Aan de Slinger als in de Sporthal de Slinger worden activiteiten georganiseerd. Door middel van een speurtocht met vragen en opdrachten ontdekt de jeugd het aanbod. In Aan de Slinger bieden de DJ school Houten, Stardance, kunstenares JoCa en Zendidact doorlopende workshops aan. Kinderen kunnen deze middag alvast kennismaken met dans-, muziek-, theater- en beeldende kunst activiteiten. In de sporthal zijn er verschillende sport en spelactiviteiten. Deelname is gratis.

Programma:
14.30 uur: Aanvang foyer Aan de Slinger
14.40 - 14.55 uur: Officieel startschot Jeugdpas Sport & Cultuur samen met de wethouder Sport inclusief verrassende openingsact!
Vanaf 15.00: Start speurtocht Sport & Cultuur door Aan de Slinger en Sporthal de Slinger.
16.30 uur: Einde

Ontdek het aanbod en doe mee!
Met de Jeugdpas Sport & Cultuur kan de Houtense jeugd kiezen uit heel veel verschillende korte cursussen van sport- en cultuuraanbieders uit de gemeente Houten. Zo kunnen ze kennismaken met diverse sporten en/of lessen op het gebied van muziek, beeldende kunst, dans, theater, archeologie en cultureel erfgoed, zonder dat je direct lid hoeft te worden.

Voor wie!?
Het sportaanbod richt zich op de sportstimulering van dreumesen (0-2 jarigen), peuters (2-4 jarigen) en kinderen uit groep 1 t/m 8. Het cultuuraanbod is bestemd voor basisschoolleerlingen.

Meer informatie over de kick-off www.sportencultuurhouten.nl en de sociale media kanalen: twitter.com/jeugdpashouten en facebook.com/jeugdpashouten