vrijdag, 23 november 2018 13:09

Inspirerend Cultuurfeest in Aan de Slinger

Fotograaf Myra Wippler Fotograaf Myra Wippler

Op woensdag 21 november vond de derde editie van het Houtens Cultuurfeest plaats in Aan de Slinger. De Houtense Cultuurtafel bood op het Cultuurfeest een rijk programma. 

Er waren van kinderen en jongeren uit Houten, de presentatie van de Jeugdpas Sport & Cultuur, samen zingen onder leiding van Allerd van den Bremen, en het prikkelen van je eigen creativiteit en de presentatie 'Leren van Kunst' van Suzan Lutke.

In de theaterzaal zaten leerkrachten, directeuren, ouders, cultuurliefhebbers, culturele instellingen en hun vrijwilligers, medewerkers van de gemeente, politici, organisaties en ondernemers. Wethouder Jana Smith-Visser nam uit handen van kunstenares JoCa en haar kleindochter Faye, een kunstwerk in ontvangst. Het lichtkunstwerk symboliseert de start van het Cultuuraanbod dat sinds dit najaar aan de Jeugdpas is toegevoegd. De optredens en presentatie werden gevolgd door deelsessies waarin culturele partijen en onderwijs presenteerden hoe zij cultuur een plek geven in hun aanbod.

Het programma maakte veel los bij de bezoekers. In de pauzes werd dan ook druk met elkaar doorgepraat, ideeën uitgewisseld en afspraken gemaakt om met elkaar samen te werken. Kortom, het Cultuurfeest heeft opnieuw gezorgd voor inspiratie en ontmoeting.

Het Cultuurfeest wordt georganiseerd door de Houtense Cultuurtafel. De Cultuurtafel bundelt cultuurkrachten, zet kunst en cultuur op de kaart voor alle bewoners van Houten en omstreken en houdt cultuur hoog op de politieke agenda van de gemeente.