maandag, 07 januari 2019 16:14

Zeven projecten uit provincie Utrecht maken kans op Appeltje van Oranje 2019

Zeven projecten uit de provincie Utrecht maken kans op een Appeltje van Oranje 2019. En alle Utrechters kunnen vanaf vandaag stemmen op hun favoriet. Er zijn in totaal nog 40 projecten in de race. Stemmen kan tot en met 16 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl.

 Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Utrechtse projecten:
De Utrechtse projecten die kans maken op een Appeltje van Oranje zijn:
·        Netwerk Sociale Gasten uit Amersfoort
·        Stichting Villa Vrede uit Utrecht
·        Taal Doet Meer uit Utrecht met het project De Utrechtse Taalstraat voor jong en oud
·        Stichting Agnes van Leeuwenberch uit Utrecht met het project Krachtwerk voor Huize Agnes
·        MENS De Bilt uit De Bilt met het project Sterk door Vrijwilligerswerk
·        Stichting Ontmoeting uit Houten met het project Ontmoetingnetwerken
·        Stichting De Voedseltuin Overvecht uit UtrechtKoningin Máxima
De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.