donderdag, 21 februari 2019 19:13

Houten in Balans

Vorig jaar vond in Houten het TOM project plaats: Thuis Onbezorgd Mobiel. Een samenwerking tussen onder andere ONVZ, de Houtense medische centra, Philips en postNL. Met groot plezier kunnen we laten weten dat er een vervolg komt.

De gemeente Houten, Sportpunt Houten en de medische centra zetten zich in om het programma te continueren onder de naam: Houten in Balans.

De komende 2 jaar wordt er vier keer een balanstraining gegeven, één in elk van de vier medische centra. De training duurt 14 weken en bestaat uit voorlichting over veilig wonen en beweegaanbod, een risico inventarisatie en 10 weken lang 2 keer per week een oefenprogramma. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 35,-. De eerste training start in de week van 18 maart 2019 bij Medisch Centrum Molenzoom.

Naast dit project worden er jaarlijks ook balanstrainingen gegeven bij het Houtens Erf.
Bent u weleens gevallen of bang om te vallen? Dan is dit uw kans om weer sterker op de benen te staan. Een deelnemer gaf aan: “In de loop van de jaren speelde artrose in mijn knie een steeds grotere negatieve rol. Ik begon er tegen op te zien om te bewegen. Met een kleine groep gelijkgestemden was het goed te doen om bewegingsdoelstellingen te halen en dat zonder hijgerig en actief in de sportzaal te moeten vertoeven”. 

Veiliger, met meer zekerheid en makkelijker bewegen, dat is het doel van het Houten in Balans programma.
Voor meer informatie of aanmelding voor de 1e cursus in maart kunt u contact opnemen met Fysiotherapiepraktijk de Molen via 030-6378283.