donderdag, 07 maart 2019 10:02

Zorgorganisaties aan de slag met duurzaamheid

Op 6 maart ondertekenden de gemeenten Houten, Lopik, Rhenen, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woerden en Zeist, de Green Deal ‘Duurzame Zorg voor een gezonde toekomst.’. Met Abrona, Reinaerde, Youké en Zorggroep Charim zijn samenwerkingsovereenkomsten gesloten om hier invulling aan te geven.

De provincie Utrecht en de Economic Board Utrecht ondersteunen hen daarbij.  De ondertekening markeert de start van een provincie brede aanpak, gericht op alle Utrechtse gemeenten en grote zorginstellingen. Zorgorganisaties en gemeenten zijn belangrijke partijen in de samenwerking voor een gezonde samenleving. Zorginstellingen zijn grootverbruikers van energie, water, voedsel, grondstoffen en vervoer. De gemeenten worden door zorgbestuurders als natuurlijke vertegenwoordiger gezien van overheidsbeleid. Door samen afspraken te maken en aan de slag te gaan, is er veel milieuwinst te behalen.Provinciebreed samenwerken aan een duurzame zorgsector

Op 6 maart heeft de heer Wever, programmadirecteur Duurzame Zorg (ministerie van VWS) de ondertekende Green Deals Duurzame Zorg in ontvangst genomen. De bestuurders van Abrona, Reinaerde, Youké en Zorggroep Charim en de wethouders van de betrokken gemeenten geven met de afspraken in de getekende samenwerkingsovereenkomsten direct uitvoering aan de Green Deals.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Marlies Verhoef, email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..