maandag, 18 maart 2013 13:05

Goud & Zilver voor TAURUS jongens

Tijdens het Nederlands Kampioenschap voor jeugdteams (NOJK) op zaterdag 16 maart, hebben twee jongensteams van Taurus een fantastische prestatie neergezet. Het team Jongens C (t/m 14 jaar) is Nederlands kampioen geworden, het team Jongens CMV (t/m 12 jaar) behaalde de tweede plaats van Nederland.

Jongens C is Nederlands Kampioen 2013

Aan het eind van een lange Kampioenschapsdag kregen de jongens van volleybalvereniging TAURUS een welverdiende gouden medaille omgehangen. Zij hadden zich begin februari ongeslagen gekwalificeerd voor de finaleronde van de Nederlandse Kampioenschappen in Nijmegen. En daar moesten zij het opnemen tegen   Keistad (Amersfoort), SSS (Barneveld), Dynamo (Apeldoorn). Van Keistad en SSS werd verdiend gewonnen. Dynamo wist nog wel een set van Taurus te winnen.  In de kruisfinale wacht Sliedrecht sport. Al jaren een geduchte tegenstander van Taurus. Taurus had in deze kraker 3 sets nodig om dit team te verslaan en zich daarmee voor de grote finale te plaatsen.  Alterno uit Apeldoorn, ook een topper in het jongensvolleybal  was de andere finalist. Deze ploeg weigerde zich snel gewonnen te geven en TAURUS moest alles geven. Daarom werd Alterno bestookt met keiharde opslagen of tactische float-services. En aan het net volgenden snoeiharde smashes, afgewisseld met stevige kill-blocks. Waar nodig moest er flink geknokt worden om de aanvallen van Alterno van de grond te halen. En al deze inzet leverde een supergaaf resultaat op, 15 – 5 winst in de beslissende set en dus de Nederlandse titel. En Ramon Brouwer, Derrick Crichlow, Nur Dabagh, Noah van Dam, Idaan Jeurissen, Sem Ketelaar, Ingmar Lam, Timo Noordhoek, Gert Rietveld en coach Uberto Bel zijn hier hartstikke trots op. 

TAURUS Jongens CMV blij met Zilver.

De prestatie van TAURUS Jongens CMV, met allemaal spelers jonger dan 12 jaar, mogen we oprecht een zilveren resultaat met een gouden randje noemen. In de poule vond er een veldslag plaats waarbij al snel duidelijk werd dat Harderwijk als eerste zich zou plaatsen voor de kruisfinales, Utrecht laatste zou worden en Taurus en Orion uit Doetinchem samen zouden uitvechten onderling wie als nummer twee uit de poule de halve finale zou bereiken.  Orion en Taurus hebben er een stevig gevecht van gemaakt waar de spetters van afvlogen en waar Taurus aan het langste eind trok. In de halve finale wachtte titelkandidaat Alterno, een zeer talentvol team dat op papier het team van Houten van de mat zou kunnen vegen, maar het wonder van Nijmegen geschiedde. Taurus jongens CMV voegde een extra dimensie toe aan het begrip “boven zichzelf uitstijgen” en speelde een weergaloze bijna foutloze wedstrijd. Via een 2-1 overwinning plaatste Taurus zich voor de finale van het NK. De andere finalist was Sliedrecht Sport, technisch zeer sterk, vaardig, uitermate fit. Taurus heeft opmerkelijk genoeg na een zeer zware afmattende halve finale stevig gevochten in de finale tegen Sliedrecht. Er werd zelfs een beslissende tie-break, een 3e set uit het vuur gesleept waarin na mooi volleybal Sliedrecht  de Nederlandse Titel voor zich opeiste. De teleurstelling bij Rik Damen, Robin Schols, Jelle Smith,  Sietse Terbeek, Tobias Uylenbroek, Colin Verhaar, Tymon van Vulpen en de coaches  Marcel Terbeek en Jan Vrerink maakte al gauw plaats voor trots op de geleverde prestatie. 

Lees meer http://www.sportpunthouten.nl/358-goud-zilver-voor-taurus-jongens