maandag, 24 februari 2020 11:55

De Regionale Energietransitie

Misschien heeft u er inmiddels over gehoord. De energietransitie. Er komen meer windmolens en zonnevelden. Onze huizen gaan van het gas af, we gaan isoleren, plaatsen zonnepanelen op daken en gaan meer elektrisch rijden.

Om deze ‘grote verbouwing’ in goede banen te leiden, zijn in Nederland afspraken gemaakt in het klimaatakkoord. Iedere regio in Nederland stelt een plan op waarin staat hoe die regio gaat bijdragen aan het opwekken van meer schone energie. Dit plan noemen we een Regionale Energiestrategie (RES).

In Houten gaan wij ook aan de slag met de RES. Wij doen mee in de regio U16. Dat zijn 16 gemeenten rondom (en inclusief) Utrecht, 4 waterschappen en de provincie Utrecht. In de RES gaan we keuzes maken over waar en hoe we ruimte gaan bieden aan meer zonnevelden en windmolens. Die keuzes maken we later dit jaar, samen met u en andere betrokkenen. Zover zijn we dus nog niet.

Nu al lopen er onderzoeken en gesprekken. Denk bijvoorbeeld aan het onderzoek naar aardwarmte. Gemeente Houten wil nu vooral de bewoners van het buitengebied bijpraten over de stand van zaken. En ook horen en ophalen wat bewoners belangrijk vinden voor de keuzes voor schone energie.

Informatieavond

Daarom organiseert gemeente Houten een informatie- en bijpraatavond over de RES. Deze avond is op 4 maart a.s. in sociaal cultureel centrum De Wiese in Schalkwijk. Inloop vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Aanmelden

Wilt u aanwezig zijn? In verband met de grootte van de zaal en de catering vragen wij om u aan te melden voor deze avond. Stuurt u daarvoor een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mocht het aantal aanmeldingen veel groter zijn dan de capaciteit van de zaal, dan organiseren wij in maart een extra avond.

Meer informatie over de RES leest u hier.