zondag, 19 april 2020 15:17

Sport-en beweegakkoord Houten: klaar voor de start!

Het Sport- en beweegakkoord Houten is af. Een mooi resultaat van de inspanningen die de afgelopen maanden door veel inwoners en organisaties zijn gedaan. Met als doel: nóg meer Houtenaren met plezier aan het sporten en bewegen krijgen.

De volgende uitdaging staat nu voor de deur. Het uitvoeren van alle ideeën. Daar is al een start meegemaakt.

Waar gaat Houten mee aan de slag?

Bewegen in de openbare ruimte is populair in Houten. Tijdens de bijeenkomsten is creatief nagedacht hoe we hardlopen, fitnessen en basketballen nog leuker kunnen maken. Plannen voor een fitnesstoestel, looproutes, markeringen en basketbalpleintjes zijn al in de maak.

Iedereen moet kunnen bewegen. Voor kinderen die net niet mee kunnen doen bij een ‘gewone’ sportvereniging is ‘Sportmix’ bedacht. Hier kan elk kind met goede begeleiding en op zijn eigen manier meedoen. Senioren zijn in Houten al behoorlijk actief. Maar dat kan nog beter of anders. Wandelen en fietsen zijn activiteiten waarmee we nog meer senioren in beweging kunnen krijgen. Wandelgroepjes, stappentellers, het uitproberen van speciale of elektrische fietsen. Dit zijn een paar voorbeelden waarmee vrijwilligers en professionals uit de sport, welzijn en gezondheidszorg samen aan de slag gaan.

Samenwerking vol energie

Het Sport– en beweegakkoord Houten is niet alleen van de gemeente. Maar juist ook van inwoners, verenigingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven die sport en bewegen een warm hart toe dragen. En dat zijn er in onze gemeente veel. Dat bleek wel uit het enthousiasme en de hoge opkomst tijdens de ontmoetingen om samen tot plannen en afspraken te komen. Wethouder Kees van Dalen: “Ik ben écht trots op het resultaat! Ik hoop dat we samen die positieve energie vasthouden om zo snel mogelijk met de uitvoering van alle plannen aan de slag te gaan. Bij een mooi akkoord, hoort natuurlijk een feestje. Dat gaat er ook komen. Maar, als gevolg van het coronavirus, nog even niet…. We richten ons nu op een datum in september”.

Ondertussen wachten we nog op groen licht vanuit het ministerie voor het uitvoeringsgeld. De verwachting is dat er de komende twee jaar € 60.000,- is te besteden. Dit budget is niet voldoende om alle projecten en activiteiten 100% te financieren. Daarom gaan we op zoek naar slimme combinaties en naar cofinanciering.

Meer infomatie

Wil je weten wat er in het Sport-en beweegakkoord staat? Download het akkoord dan rechts op de pagina. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Ellen Arendse, beleidsadviseur sport via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon (030) 63 92 611.