zondag, 27 september 2020 13:14

Oktober staat in het teken van de Senioren Fitmaand AFGELAST

De gehele maand oktober staat de gemeente Houten in het teken van senioren en bewegen. Om ook de deze doelgroep van Houten zo vitaal en gezond mogelijk te houden kan er de gehele maand oktober kennis gemaakt worden met diverse sport- & beweegactiviteiten én kan er elke zaterdag bij een Medisch Centrum een fittest gedaan worden onder begeleiding van een fysiotherapeut!

De Senioren Fitmaand heeft Sportpunt Houten in het leven geroepen om ouderen in Houten (meer) in beweging te krijgen en houden. Met speciaal aanbod voor ouderen willen sportaanbieders uit Houten laten zien dat er – op het gebied van sport en bewegen – veel mogelijkheden zijn en dat veel activiteiten ook een enorm sociaal karakter hebben. Er is aandacht voor bewegen en ontmoeting maar ook voor hoe het nu gesteld is met de algehele gezondheid van ouderen; op elke zaterdag van de maand kunnen ouderen namelijk hun gezond-/fitheid testen bij een Medisch Centrum in Houten.

Fittest
In samenwerking met de vier Medische Centra in Houten (Hofspoor op 10 oktober, Oude Dorp op 17 oktober, Leebrug op 24 oktober en Molenzoom op 31 oktober) hebben senioren ook de mogelijkheid om op de zaterdagen in oktober – in het Medisch Centrum in hun kwadrant – hun fitheid te laten testen. Het is een laagdrempelige fittest met 6 onderdelen die makkelijk uit te voeren zijn zonder dat het u te veel energie & kracht kost. De test wordt uitgevoerd om te kijken hoe u beter kunt functioneren in het dagelijks leven en hoe u meer energie en kracht kan hebben om bijvoorbeeld deel te nemen aan (beweeg)activiteiten. Na de test krijgt u een adviesgesprek met de buurtsportcoach om te bespreken waar de aandacht ligt en wat u met de uitkomsten van de test kunt gaan doen.
Aanmelden kan door telefonisch contact op te nemen met Robin Bergmans via 06-81458995 of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Koffieplus
Omdat naast bewegen ontmoeting ook erg belangrijk is wordt er in oktober elke donderdag een Koffieplus georganiseerd. In de Koffieplus maakt u tevens kennis met een beweegactiviteit, maar is er des te meer aandacht voor elkaar, een goed gesprek of een interessant verhaal. Uiteraard altijd met koffie, thee en koek! Tijdens de 4 Koffieplus donderdagen kan kennis gemaakt worden met Zumba, Tafeltennis, Karate en Tai Chi! Tijd van de Koffieplus is elke donderdag van 10-12 uur. De locatie voor de Tai Chi en Karate is: Theater Aan de Slinger (de Slinger 40). Tafeltennis wordt gegeven op het clubgebouw van de HTTC ( Kruisboog 12) en de Zumba in Schalkwijk wordt gegeven in wijkcentrum de Wiese (De Wiese 2).
Kom gerust langs en kennis maken met het aanbod! 

Jeu de Boules lessen bij Schoneveld
Bij sociaal-cultureel centrum Schoneveld aan het Zonnehout, bestaat binnenkort de gelegenheid om onder begeleiding, jeu-de boules te spelen. Op drie woensdagmiddagen (7, 14 en 21 oktober 2020) van 14.00 tot 15.00 uur kan er op drie banen worden gespeeld. Tijdens de lessen worden de spelregels uitgelegd en wordt er veel geoefend. Na afloop van deze drie lessen kan iedereen deelnemen aan onderlinge wedstrijden die 7 dagen per week op de banen kunnen worden gespeeld. Wijkcentrum Schoneveld is bereid om de deelnemers aan de jeu-de-boule de gelegenheid te bieden om gebruik te maken van de toilet-en horecavoorzieningen, uiteraard tijdens de openingstijden.
Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met deze buitensport. Heb je belangstelling? Neem dan telefonisch contact op met Gerard Meijs (06-15088083) of met Bertus Jansen (06-51816376).