zondag, 18 oktober 2020 12:43

Eerlijke Kleding Route

De Fairtrade werkgroep Houten roept iedereen op zoveel mogelijk eerlijke en duurzame kleding te kopen. Ze heeft hiervoor de Eerlijke Kleding Route gemaakt, zodat je weet waar je hiervoor in Houten terecht kunt. In de routekaart zijn elf winkels opgenomen waar je eerlijke en duurzame kleding kunt kopen.

Eerlijke kleding is beter voor werknemers en het milieu en vrij van kinderarbeid. De route is te vinden op www.fairtradegemeentehouten.nl. Of raadpleeg hiervoor de app Eerlijk Winkelen Houten. 
Eerlijke kleding wordt gemaakt in bedrijven met acceptabele arbeidsomstandigheden of bezig zijn de vervuiling terug te dringen en katoen duurzamer te produceren. Ook hergebruik van kleding is belangrijk voor het milieu. 

Fairtrade-week
Tijdens de Fairtrade-week van 24 t/m 31 oktober vragen de Wereldwinkel en Fairtrade werkgroep aandacht voor eerlijke en duurzame producten. Fairtrade betekent letterlijk, eerlijke handel. Dankzij Fairtrade krijgen boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs voor hun producten en kunnen daardoor een bestaan opbouwen. In de Fairtrade-week ligt de focus op Fair Fashion, oftewel eerlijke en duurzame kleding, en waar je deze in Houten kunt kopen.