vrijdag, 29 maart 2013 19:53

Wethouder van Dalen boven water dankzij steiger Imkersplas

Wethouder van Dalen boven water dankzij steiger Imkersplas Hans Geerlings
De steiger aan Het Imkersplas is gered. Dankzij financiële steun van Sportvisserij Nederland en de Algemene Utrechtse Hengelaars Vereniging (AUHV) is het gelukt om voldoende middelen te vinden de steiger te kunnen opknappen.
Dat is een goede zaak, want als het aan wethouder van Dalen had gelegen moest de steiger weg. Er was wel geld om de steiger te slopen, maar onvoldoende om te renoveren. Het is dan ook begrijpelijk dat het initiatief van AUHV publiekelijk eer krijgt.
Toch meent de wethouder naar buiten te moeten brengen dat Hengelaarsvereniging AUHV voor behoud van de steiger heeft gezorgd. Daarmee wordt door de wethouder bewust vergeten dat ook de politiek en de bewoners een rol hebben gespeeld bij het behoud van de steiger.
Ruim 50 handtekeningen haalden de bewoners rond de Imkersplas op. Ondanks dit draagvlak onderschatte de wethouder openlijk wat er echt leefde in de wijk. Nadat de bewoners politiek werden gesteund door Inwonerspartij Toekomst Houten (ITH) en GroenLinks, voelde wethouder van Dalen langzaam nattigheid. In de politieke arena van het gemeentehuis werd de druk zo groot, dat hij uiteindelijk in zag dat hij ernaast zat. Behoud van de steiger was een opdracht voor de wethouder.

Het is inderdaad aan de Hengelaarsvereniging AUHV te danken dat de wethouder weer boven water kwam en zich aan de steiger kon vastklampen. Terecht dat hij de vissers dankbaar is.

Maar ook veel dank aan alle inwoners die zich hebben ingezet voor het behoud van de steiger.

Gerard Zandbergen,
Namens Inwonerspartij Toekomst Houten (ITH).

Lees meer http://www.ith-houten.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=196:wethouder-van-dalen-boven-water-dankzij-steiger-imkersplas&catid=10:columns&Itemid=5