zaterdag, 10 december 2022 10:06

23 Houtenaren ontvangen certificaat ‘Vrouwen in Beweging’

23 enthousiaste inwoners ontvingen donderdag jl. hun certificaat ‘Vrouwen in Beweging’ (VIBE) uit handen van wethouder Sander Bos (Werk en Inkomen). Door deze VIBE-training van de Houtense Werktafel zijn deze vrouwen beter in staat om mee te doen in de Houtense samenleving.

De training ‘Vrouwen in Beweging’ is bedoeld om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Zij gaven tijdens de feestelijke slotbijeenkomst aan blij te zijn met deze training. Zij vonden het waardevol om bij zichzelf en hun kwaliteiten stil te staan. En om te weten wat er komt kijken bij meedoen in de samenleving, op welke manier dan ook. 

Meedoen in de samenleving
Deze vrouwen willen allemaal graag meedoen in de samenleving. Daarom volgden zij deze training van Zelfredzaam.nu. Ze zijn gemotiveerd om in beweging te komen door bijvoorbeeld te gaan studeren, werken of vrijwilligerswerk te gaan doen. Alleen weten ze vaak niet wat de mogelijkheden in Houten en omgeving zijn. Of weten niet welk pad ze moeten volgen als ze een bepaald doel voor ogen hebben. In verschillende bijeenkomsten werden belangrijke kanten van werken en studeren in Nederland besproken. Zo was er aandacht voor het ontdekken van persoonlijke kwaliteiten en welk werk daar bij past. Ook gingen de vrouwen aan de slag met hun curriculum vitae en sollicitatietraining. De deelnemers konden ook zelf onderwerpen aandragen. De keuze viel op het werken aan een gezonde leefstijl, een sessie over financiële gevolgen van werken, interculturele communicatie op de werkvloer en studiemogelijkheden in Nederland. 

Begeleiding naar (vrijwilligers)werk
De trainer van Zelfredzaam.nu en een werkcoach van de Houtense Werktafel maakten voor iedereen een persoonlijk ontwikkelplan. Twee vrouwen zijn intussen al aan het werk. Voor de andere deelnemers zijn de trainer en werkcoach in gesprek met verschillende organisaties over een vervolgstap. Dit kan een werkervaringsplek zijn, vrijwilligerswerk of een betaalde baan. Na de training gaat de werkcoach de deelnemers verder begeleiden.

Wethouder in gesprek met de deelnemers VIBE training 2